76 väravat löönud Eesti jalgpallur aitas Guinnessi rekordit püstitada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Inglismaal Oxford Brookesi ülikoolis õppiv Võrust pärit jalgpallur Tarvo Kunz osales 45 tunni pikkusel saalijalgpallimatšil, mis peaks jõudma Guinessi rekordite raamatusse.

Maratonmängus alistas Oxford Brookes FC Futsole’i meeskonna 804:776. Tarvo Kunz mängis umbes 22 tundi ja lõi 76 väravat. Ajagraafik oli nii tehtud, et alati oli olemas üks vahetus ja neid tehti iga 10 minuti järel ühe mehe kaupa selleks, et saaks juua ja korraks jalga puhata.

Oxford Brookesi ülikoolil oli mänguaeg jaotatud kahe- kuni neljatunnisteks vahetusteks. Lõpu poole kiskus ajagraafik plaanitust teistsuguseks ja mängisid need, kellel parasjagu veel jaksu oli. See andis teistele võimaluse natuke aega puhata ja ennast koguda. Tarvo Kunz mängis viimasest kuuest tunnist peaaegu viis.

Kunzi sõnul olid kõige raskemad tunnid 9-35 ja ka öövahetused. «Kui lõpuni oli veel 13 tundi, siis olin selles punktis, kus arvasin, et pole enam võimalik mängida. Olin selleks ajaks üleval olnud üle 40 tunni, magasin võib-olla tund aega,» rääkis ta.

Pärast väikest puhkust sõi ta korralikult, pani kehale omajagu spordisalvi ja siis oli elu taas sees. Uuesti alustamisel olid kõige raskemad esimesed kümme minutit. «Siis pidi sundima ennast liigutama, muudmoodi ei saanud lihaseid lahti,» selgitas 22-aastane Kunz. «Viimase päeva hommiku poole hakkas natuke rahvast saali tulema, siis aitas see ka pisut elu sisse võtta, rahva ees on alati parem mängida.»

Kohtumise käigus löödud 76 väravaga on noormees rahul. «Teades, et sama palju või isegi rohkem sai antud väravasööte ja möödalööke tuli ka muidugi omajagu,» lausus ta.

Võimalusel osaleks uuesti

Tarvo Kunz õpib Inglismaal Oxford Brookesi ülikoolis teist aastat. Oktoobri lõpus liitus ta septembris asutatud saalijalgpallimeeskonnaga. Saalijalgpalli on Kunz mänginud juba lapsena Võru Jalgpalliklubi ridades. Detsembris kuulis võrukas esmakordselt, et sellist üritust plaanitakse ja jõulude paiku ütles ta treenerile, et on osalemisest huvitatud. Jaanuarist hakkas ta ürituse jaoks intensiivsemalt treenima.

Senine ametlik Guinnessi rekord on Norras peetud 40-tunnine saalijalgpallimatš, mis lõppes seisuga 889:557. Uue rekordi kinnitusega läheb kuni kaks kuud aega.

Kunz ütles, et kokkuvõttes tasus osalemine ära, kuna tegu oli väga huvitava katsumusega. Üritus tehti mõttega heategevusele raha koguda, kokku korjati 5174 naela. «Mul on hea meel, et sain sellisest üritusest osa võtta, sest selliseid võimalusi ei tule elu jooksul palju. Arvan, et iga mängija nõustub minu arvamusega,» rääkis Kunz.

 «Kokkuvõttes polnud kõige tähtsam, kes võidab, kes kaotab. Üritus oli suunatud heategevusele, eesmärk oli 45 tundi vastu pidada ja rekord purustada ning hästi aega veeta. Lõpuks olime kõik sõbrad ja tuttavad,» lisas ta. 

Ürituse idee ja korralduse autor oli Charlie Sole, kes on samuti Oxford Brookesi ülikooli tudeng ning kooli saalijalgpallimeeskonna treener. Kogu 45-tunnine üritus on ka videol ja sellest on tulemas ka 15-20 minutiline kokkuvõtte. Kokku osales mängus 24 mängijat (mõlemal pool 12), 5 kohtunikku ja 4 lauakohtuniku. Kohtunikel olid samuti omad ajagraafikud, mängu vilistas alati üks ja lauas oli alati kaks kohtunikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles