RAJU 13 võitluskaart lukus: Tõnissaarel ja Jõgistel vastased olemas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Hiiemäe vs Saulius Bucius.
Henri Hiiemäe vs Saulius Bucius. Foto: MMA Raju

Laupäeval toimuva Eesti suurima võitlusspordisündmuse RAJU 13 võitluskaart sai tänasega lukku, kuna oma osaluse kinnitasid Ott Tõnissaare (7-2) vastane Viktor Tomasevic (9-9-1) ja Jüri Jõgiste (2-1) vastane Vitali Melnikov (1-2).

Kaheksa matši käigus astuvad Raju sportliku vabavõitluse puuri võistlejad Eestist, Lätist, Leedust ja Venemaalt. RAJU 13 peaürituse vastasseisud on järgnevad:

Profimatšid:

Henri Hiiemäe (5-2) vs Saulius Bucius (9-9-1). Hiiemäe on eelkõige tuntud püstivõitlejana, kes üle-eelmisel Rajul nokautis oma vastase 35 sekundiga. Bucius on plahvatuslik sportlane, kelle tugevaim distants on maasvõitlus - tema 9 võidust seitse on tulnud läbi alistuse, üks läbi nokaudi ja üks kohtunike otsusega. Seega on tegu klassikalise lööja-maadleja vastasseisuga. Henri Hiiemäe tutvustust saab vaadata Raju videoprofiilist. Matš toimub kuni 65,8 kg kaalukategoorias.

Ott Tõnissaar (7-2) vs Viktor Tomasevic (9-9-1). Tõnissaar on maadlustaustaga võitleja, kelle seitsmest võidust kuus on tulnud läbi tehnilise nokaudi või alistuse. Viimases lahingus European MMA tiitlivöö eest pidi ta vastu võtma kaotuse Ayub Tashkilotilt. Leedukas Tomasevic on tugev maasvõitleja, kelle enamik võitudest on tulnud läbi alistuse. Ott räägib matšiks valmistumisest oma Raju videoprofiilis. Matš toimub kuni 73 kg kaalukategoorias.

Jüri Jõgiste (2-1) vs Vitali Melnikov (1-2). Jõgiste on tugev püstivõitleja, kes on mõlemas profimatši võidus löönud vastase nokauti. Varasemalt on ta teinud ka 12 amatöörmatši, millest võitnud üheksa. 2009. aastal saavutas Jõgiste Soome avatud meistrivõistlustel sportlikus vabavõitluses esikoha ja 2010. aastal teise koha. Lätlane Melnikov on 2013. aasta Läti sportliku vabavõitluse meister amatööride arvestuses.  Raju profiilivideos räägib Jõgiste, miks tasub fännidel oodata saabuvalt ürituselt plahvatuslikku matši. Matš toimub kuni 65,8 kg kaalukategoorias.

Lauri Ülenurm (4-5) vs Roman Tcikalo (profidebüüt, amatöörrekord 14-11). Ülenurm on veteranist võitlussportlane, kes on kokku võistelnud seitsmel Raju üritusel. Eelmisel Rajul alistas Ülenurm oma prantslasest vastase käelukuga. Venelasest Tcikalol on 3 aastat kogemust sportlikust vabavõitlusest ja varasemalt 2,5 aastat kogemust judost. Samuti on ta pidanud matše combat sambos. Matš toimub kuni 61,2 kg kaalukategoorias.

Amatöörmatšid:

Sten Anslan (5-1-1) vs Janis Osipenko (1-3). Steni vastase võitlusrekord ei anna edasi tema tegelikku kogemust, kuna lätlane on 2010. aasta Baltimaade K-1 meister amatööride arvestuses. Lisaks on Osipenkol kogemus kolmest MMA profimatšist, kust ta on saanud 1 võidu ja 2 kaotust. Videot Steni ettevalmistusest matšiks saab vaadata Raju videoblogist. Matš toimub kuni 83,9 kg kaalukategoorias.

Alar Hutrov (7-2-2) vs Ivan Blagov (5-2-1). Hutrovi tugevad küljed on maasvõitlus ja maadlus: seitsmest võidust 3 on tulnud alistusega ja 4 kohtunike otsusega. Maadlustaustaga Blagov on saavutanud 2011. aasta Läti juunioride meistrivõistlustel kreeka-rooma maadluses II koha. Hutrovist 3 aastat nooremal lätlasel on Eesti mehe ees 9 cm pikkuse-eelist. Matš toimub kuni 65,8 kg kaalukategoorias.

Ronald Sookael (amatöörrekord 2-3) vs Didzis Verbitskis (amatöörrekord 5-1, profirekord 3-2). Sookael on mõlemas võidetud matšis oma vastase nokautinud, lisaks on tal tugev kogemus taipoksi / K-1 võistlustelt, kus 7 võidu kõrval pole tal ühtegi kaotust. Tema vastane on pika võitluskogemusega Didzis, kellele kuulub ka 2013. aasta Läti sportliku vabavõitluse meistritiitel amatööride arvestuses. Matš toimub kuni 77,1 kg kaalukategoorias.

Kaiko Kell (4-3-1) vs Ranno Laur (7-4). Kaiko Kell on tegelenud sportliku vabavõitlusega ligi neli aastat ja võitnud ka amatööride võistlusel 3D Liiga poolraskekaalu turniiri. Tema vastane Ranno Laur on samuti kogenud amatöörsportlane, kes on pooltes võidumatšides vastase alistanud. Mõlemad sportlased on varasemalt osalenud ka Raju päevastel amatöörüritustel. Matš toimub kuni 83,9 kg kaalukategoorias.

Kõik RAJU 13 matšid toimuvad Eesti Sportliku Vabavõitluse Liidu võistlusreeglite järgi. Eestis saab sportlikku vabavõitlust näha 19. aprillil Tallinnas Saku Suurhallis, kus toimub Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus RAJU 13. Pileteid sündmusele on võimalik osta Piletilevist.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. See on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala – poksi, maadluse ja judo – ning teised kahevõitlusalad. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles