Peaminister stardib Viljandi järvejooksul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Nõmmel toimunud Rabajooksul.
Peaminister Taavi Rõivas Nõmmel toimunud Rabajooksul. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

1. mail startival ümber Viljandi järve jooksul on osalejate seas ka vastne Eesti peaminister Taavi Rõivas ning Viljandi volikogu esimees Randel Länts. Tegemist on esimese korraga, kui peaminister või Viljandi volikogu juht sellel jooksul osaleb.

Nii Rõivas kui Länts on ümber Viljandi järve jooksul osalenud ka varem. 34-aastane Rõivas osales nii mullu kui tunamullu ning ligi 12 kilomeetri pikkuse distantsi läbimisele on tal seni kulunud pisut üle tunni aja. 35-aastane Länts osales viimati 1. mai võistlusel paarkümmend aastat tagasi, kuid on viimase aasta jooksul seda distantsi treeningul läbinud korduvalt.

Riigikogu liikmeid on järvejooksule registreerunute seas veel mitu. Tõenäoliselt kiireim neist on Lauri Luik, kes 2011. aastal lõpetas 3000 osaleja seas koguni 32. kohaga.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvaspordivõistlus, mis toimub tänavu 85. korda. Esimest korda peeti seda jooksu 1928. aastal. 1. mail kell 12 Viljandi staadionilt startivale võistlusele on oodata ligi 4000 jooksjat ja kepikõndijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles