Pistoriust tabas kohtusaalis järjekordne tagasilöök

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra tapmises süüdistatava jooksja Oscar Pistoriuse jaoks sai eilne kohtupäev halva pöörde, kui süüdistaja Gerrie Nel tegi pihuks ja põrmuks Pistoriuse poolt eksperdina kohtusse kutsutud Roger Dixoni pädevuse.

Dixon seadis kahtluse alla süüdistuse ballistikaeksperdi Chris Mangena väite, nagu oleks Pistoriuse tüdruksõber Reeva Steenkamp seisnud näoga tualeti ukse poole, kui teda tulistati esmalt puusa, misjärel naine kukkus selili ning sai kuulitabamused käsivarde ja pähe. Mangena märkis, et esimese ja teise lasu vahel võis olla vahe, viidates sellega teooriale, et Steenkamp karjus appi, Pistorius kuulis naise kukkumise häält ja muutis seejärel teadlikult laskeasendit.

Dixon lausus kohtule, et tema arvates seisis Steenkamp ukse juures, käsi uksekäepideme poole sirutatud ning valmis ust avama, kui neli kuuli teda puusa ja kätte tabasid. Dixoni selgituse kohaselt naine «pöördus ja kukkus». Prokurör Nel asus nende väidete järel Dixonit pinnima ning mees oli sunnitud tunnistama, et ta pole kvalifitseeritud ei ballistika ega ka patoloogia alal, samuti pole ta seotud ühegi kohtuarstliku asutusega. Nel seadis kahtluse alla ka Dixoni pädevuse verepritsmete uurimise ning audiovisuaalsete tõendite hindamise alal.

Pistoriust süüdistatakse oma tüdruksõbra tahtlikus tapmises, mis järgnes paari vahelisele kodutülile. Jooksja väidab aga, et lasi Steenkampi maha kogemata, pidades naist majja tunginud murdvargaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles