36 naissoost Hollandi fänni visati staadionilt välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildi keskmes olevad neiud visati selle oranži minikleidi kandmise pärast staadionilt välja.
Pildi keskmes olevad neiud visati selle oranži minikleidi kandmise pärast staadionilt välja. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) käskis eile Lõuna-Aafrika Vabariigis (LAV) jätkuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel staadionilt lahkuda 36 Hollandi koondise naisfännil, kes elasid kaasa Hollandi mängule Taaniga.

Nimelt kahtlustas FIFA naisi varjatud reklaamis, vahendab Goal.com.

LAVi ajalehe The Star väitel olid kõik naised riietatud oranžidesse minikleitidesse, mis on osa ühe Hollandi õlle Bavaria reklaamikampaaniast.

FIFA aga ei luba enda egiidi all toimuvatel võistlustel teha reklaami neile, kes pole FIFA ametlikud sponsorid.

Bavaria õlle tootjafirma esindaja Peer Swinkels eitas süüdistusi ning rääkis ajalehele, et naisi hoiti alusetult tunde FIFA kontoris.

«See on ilus kleit, väga moekas,» arvas Swinkels, kes juhtis tähelepanu ka sellele, et kleidil pole ühtegi Bavaria õllele viitavat märki. «Minu arvates peaks inimestel olema õigus kanda seda, mida nad ise tahavad. Hollandi inimesed on oranžist üsna vaimustuses ja me kanname seda pühade ajal või selliste suurte võistluste ajal nagu MM.»

2006. aasta MM-finaalturniiri ajal kandsid mitmed fännid Bavaria logodega nahkpükse, kuid nad pidid need enne staadionile sisenemist jalast ära võtma.

«Kleitidel polnud ühtegi logo peal, need ainult sarnanevad meie omadele,» möönis Swinkels. «FIFA ei oma oranži üle ainuõigusi.»

Ajalehel The Star õnnestus jutule saada ka ühe staadionilt välja visatud naisterahvaga. «Istusime üsna ees reas ja tegime kõvasti lärmi, seetõttu keskendusid kaamerad päris palju meile,» selgitas Barbara Kastein. «Laulsime ja meil oli väga mõnus olla. Teisel poolajal ümbritses meid umbes 40 turvatöötajat, kes sundisid meid staadionilt lahkuma. Nad lükkasid meid trepist üles, üks tüdruk isegi kukkus.»

Kasteini sõnul kuulas neid esmalt üle FIFA ning seejärel ka politsei.

«Politsei küsis meilt kogu aeg samu küsimusi, nad uurisid, kas me töötame Bavaria heaks,» meenutas Kastein. «Nad ütlesid, et me tegeleme varjatud reklaamiga ja see on seadusevastane. Nad ütlesid, et meid arreteeritakse ja me peame kuus kuud vanglas istuma. See oli üsna jõhker, paljud tüdrukud nutsid.»

«Politsei viis meid hotelli ja küsis mu passi,» jätkas Kastein. «Nad tegid passist koopia ja ütlesid, et mind kaevatakse kohtusse. Kõik sellepärast, et kandsin oranži kleiti!»

The Stari andmetel kinnitas FIFA, et kedagi ei arreteeritud, küll aga tabati mitu noort Lõuna-Aafrika naist, keda üks suur Hollandi õlletootja kasutas varjatud reklaamiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles