Legendaarne ründaja kritiseeris Barcelonat: nad loobivad raha laiali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hristo Stoichkov (vasakul) ja Lionel Messi.
Hristo Stoichkov (vasakul) ja Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Terava ütlemise poolest tuntud kunagine ründetäht, Bulgaaria jalgpallikoondises ja Barcelonas säranud Hristo Stoichkov kritiseeris teravalt Barcelona üleminekupoliitikat, vahendab FootballEspana.

Stoichkovi hinnangul on Barcelona teinud viimastel aastatel nii müüdud kui ka ostetud mängijate väärtuse hindamisel ränki vigu. «Raha loobitakse niisama laiali. Thiago Alcantara müüdi 25 miljoni euro eest, samas kui tema väljaostuklausel oli 90 miljonit eurot. Barca võiks vabalt Arsenali sponsoriks hakata – vaadake, palju Cesc Fabregase eest maksti,» pahandas Stoichkov. Fabregas siirdus Arsenali 16-aastasena, 2011. aastal ostis Barcelona ta 35 miljoni naela ehk umbes 43 miljoni euro eest tagasi. Summale lisandus veel viie miljoni naela ulatuses lisatasusid.

«Ja see pole kõik. Rafinha, Fontas, kes müüdi miljoni euroga, samal ajal kui Carles Puyolile vajati asendajat. Või siis Martin Caceres, jällegi täiesti õudne lugu,» jätkas Stoichkov. Caceres liitus Barcelonaga 2008. aastal ning Villarrealile maksti tema eest 16,5 miljonit eurot. Uruguailase väljaostuklausliks seati 50 miljonit eurot, kuid kõigest kolm aastat hiljem müüdi ta kolme miljoni euro eest Sevillasse.

«Lisaks müüdi Zlatan Ibrahimovic, kelle ostuhind oli 66 miljonit eurot,» pahandas Stoichkov. Vaid ühe hooaja järel peatreeneri Pep Guardiolaga tülli läinud Ibrahimovic laenati AC Milani, kes tema mängijaõigused aasta hiljem 24 miljoni euro eest päriselt endale ostis. «Ma ei saa aru, miks Sandro Rosell (Barcelona president – toim) otsustas paanikasse sattununa ametist taanduda. Neymar pole midagi valesti teinud ja ta on hea mängija, kes sobitub klubi mängustiiliga,» leidis Stoichkov siiski ka mõne hea sõna, viidates samas Roselli tagasiastumisele seoses Neymari üleminekutasu ümber puhkenud skandaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles