Somaalias võeti jalgpalli MMi vaadanutel pead maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Aafrika riigis Somaalias kaotas kaks jalgpalli MMi vaadanud meest elu.

Islamistid tabasid möödunud nädala pühapäeval fännid jalgpalli vaatamast ning võtsid neil pead maha, edastab Huffington Post.

Hizbuli grupeeringu võitlejad tungisid pealinna Mogadishu lähedal ühte majja, milles olnud vaatasid Nigeeria ja Argentina vahelist mängu.

Lisaks tapmistele arreteeris grupeering kümme inimest.

Saksmaa ja Austraalia mängu ajal arreteerisid islamistid veel 30 inimest.

Grupeeringu pressiesindaja, šeik Mohamed Abdi Arose sõnul peavad Somaalia elanikud austama islamistlikke seadusi ning ka seda, et nad ei tohi vaadata jalgpalli.

«Me hoiatasime Somaalia noori, et neile on jalgpalli MM keelatud. Jalgpall on aja ja raha raiskamine ning ei ole hariva sisuga. Täiesti tobe on vaadata mingeid mehi edasi-tagasi jooksmas,» jätkas Arose.

Islamistide kontrollitud alade elanikud on hakanud jalgpalli vaatamiseks suunduma valitsuse kontrolli all olevatele aladele.

«Valitsuse aladel ei ole kellegi keelatud jalgpalli vaadata. Mul on kahju sõpradest, kes elavad moslemite alal, kus tavapärane elu ja ka jalgpalli MMi vaatamine keelatud on,» lausus üks kohalik jalgpallifänn.

Islamistide kontrollitavas piirkonnas elav tundmatuks jääda soovinud farmer lisas, et Alžeeria ja Sloveenia mängu ajal vaatas ta küll mängu, kuid oli kogu aeg valvel, et mitte vahele jääda.

«Üks silm vaatas mängu, teine aga oli suunatud uksele,» selgitas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles