ManCity tähtmängija: mind ei hinnata piisavalt, kuna olen pärit Aafrikast

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yaya Toure.
Yaya Toure. Foto: SCANPIX

Manchester City jalgpallimeeskonna poolkaitsja Yaya Toure usub, et teda ei loeta maailma parimate mängijate sekka, kuna ta on mustanahaline.

Toure on sel hooajal Premier Leagues löönud 18 väravat, lisaks aitas ta City’l võita liigakarika. Toure klubikaaslane Samir Nasri usub, et inimesed loeksid Touret maailma parimate mängijate sekka, kui ta ei oleks pärit Aafrikast.

«Ma arvan, et Samiri öeldu vastab tõele,» sõnas Toure intervjuus BBC Sportile.

Toure on karjääri jooksul kroonitud nii Elevandiluuranniku, Kreeka, Hispaania ja Inglismaa meistriks. Lisaks võitis ta 2009. aastal Barcelona ridades Meistrite liiga. Toure aga usub, et meedia peaks mustanahalisi mängijaid rohkem tunnustama.

«Ausalt öeldes olen ma tõelist tunnustust saanud vaid fännidelt. Kui me ei saa meedialt tunnustust, siis meid ei panda piisavalt tähele. Mind ei hinnata piisavalt kõrgelt, kuna ma olen pärit Aafrikast,» märkis Toure, kelle sõnul peavad Aafrikast pärt mängijad tähelepanu pälvimiseks tunduvalt rohkem tööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles