FIFA eitab Hollandi naisfännide kinnipidamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlannad visati oranži minikleidi kandmise pärast staadionilt välja.
Hollandlannad visati oranži minikleidi kandmise pärast staadionilt välja. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA) eitas jutte, justkui võtnuks nad eile jalgpalli MM-finaalturniiril Hollandi ja Taani mängu järel kinni kümneid Hollandi koondise naissoost poolehoidjat.

Üle 30 blondi naisterahva kandis Hollandi ja Taani vahelise mängu ajal Hollandile omaselt oranži värvi minikleiti, FIFA aga pidas seda varjatud reklaamiks, kuna need kleidid on osa Hollandi õlle Bavaria reklaamikampaaniast, vahendab Reuters.

Naised sunniti pärast avapoolaega staadionilt lahkuma ning üks neist rääkis Lõuna-Aafrika Vabariigi ajalehele The Star, et neid hoiti tunde kinni ning ähvardati ka vanglakaristusega.

FIFA esindaja Nicolas Maingot kinnitas, et kedagi ei vahistatud ega peetud ka kinni, et neid küsitleda.

Küll aga tunnistas Maingot, et FIFA ametnikud pärisid naistelt aru ilmselge reklaami kohta. Nimelt ei luba FIFA enda egiidi all toimuvatel võistlustel teha reklaami neile, kes pole FIFA ametlikud sponsorid.

Maingot kinnitas, et FIFA uurib kõiki õiguslikke vahendeid, et jõuda selgusele, kas või kuidas Bavaria õlletehast karistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles