Esiliiga finaalis läks lööminguks

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Peeter Kümmel

Kohila Spordihoones peetud Eesti korvpalli esiliiga finaalturniiri võitis kodupubliku ees mänginud Kohila SK/Elion/Webware, kes alistas närvesöövas finaalis Balteco 65:58. Lisaks teenisid mitu Balteco mängijat ka väljakult eemaldamise.

Võitjatest viskas Heigo Erm 25 punkti ja võttis 8 lauapalli. Kaksikduublile oli lähedal ka Heiko Niidas, kelle arvele jäi 9 punkti ja 8 lauapalli. Kaotajate resultatiivsemad olid Howard Frier 22 ja Kristo Aab 15 punktiga, vahendas basket.ee.

Mängu lõpplahendus ei kuulunud aga enam korvpalli hulka. Esmalt takistas Aab kiirrünnakul Kenno Kokka, teenides selle tulemusena ebasportliku vea. Meeskonnakaaslasele tõttas appi Erm, oma käitumisega karistati ka teda ebasportliku veaga. Koheselt olid väljakul ka Balteco varumängijad ja fännid. Varumängijate pingi alalt lahkumise tõttu eemaldati Balteco 5 mängijat.

Pronksikohtumises alistas Tartu Kalev/Estiko 79:76 Võrumaa Korvpalliklubi. Võitjate parim oli Artur Liiv, kes viskas 23 punkti ja võttis 13 lauapalli. Veljo Vares tõi kaotajate resultatiivseimana 23 punkti ja 7 lauapalli.

Välja jagati veel eriauhidu statistiliste näitajate põhjal. Play-offide resultatiivseim mängija oli Priidik Purge (KK Räpina Kotkad) 81 punktiga. Hooaja lõikes tabas enim vabaviskeid Vares – 105, seda 159 viskest, 66%. Enim 3p. viskeid tabas Priidik Ulp (TTÜ SK) – 73 tabavust 184 viskest, 40%. Liiv oli parim lauavõitleja 326 palliga, keskmiselt 12,5 palli mängus. Hooaja resultatiivseim oli taas Vares 502 punktiga, 20,9 punkti mängus. Klubide poolt hääletati hooaja parimaks mängijaks Margus Klementsov.

Hooaja parimat meeskonda ootavad veel tuleval nädalal ees üleminekumängud meistriliigasse, kus kohtutakse kahe mängu kokkuvõttes KK HITO meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles