Alusetult süüdi mõistetud poksilegend leiti surnuna

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubin "Hurricane" Carter (keskel) poseerimas filmilinal teda kehastanud Denzel Washingtoni (vasakul) ja poksija Evander Holyfieldiga.
Rubin "Hurricane" Carter (keskel) poseerimas filmilinal teda kehastanud Denzel Washingtoni (vasakul) ja poksija Evander Holyfieldiga. Foto: SCANPIX

Pühapäeval suri oma Toronto kodus poksilegend Rubin Carter. 76-aastaselt vähki surnud Carter oli pälvis palju avalikkuse tähelepanu tõiga tõttu, et ta mõisteti omal ajal alusetult süüdi kolme inimese tapmises. Temaga aset leidnud ülekohtust inspireerituna avaldas Bob Dylan 1975. aastal laulu «Hurricane» ning 1999. aastal toodi tema elulugu ka filmilinale.

1999. aastal kinodesse jõudnud filmis «The Hurricane» mängis peaosa Denzel Washington, kes kandideeris oma osatäitmisega ka Oscarile, kirjutab AP.

Profikarjääri jooksul 27 võitu, 12 kaotust ja ühe viigi teeninud Carter mõisteti koos sõbra John Artisega 1966. aastal kolme inimese tapmise eest alusetult süüdi. Uuesti peeti nende üle kohut 1976. aastal ja ka siis mõisteti mehed süüdi. 1985. aastal õnnestus neil aga vanglast vabaneda ja seejärel hakkas Carter võitlema teiste inimeste eest, kes olid alusetult süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles