Balta võistlus olümpial piirdub eelvõistlusega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta
Ksenija Balta Foto: Raigo Pajula

Pekingi olümpiamängude naiste kaugushüppe kvalifikatsioonis B-grupis hüppanud Ksenija Balta sai ainukesel õnnestunud katsel kirja 6.38, mis andis 42 naise konkurentsis 28. koha.

Kvalifikatsiooninormi suutsid ületada kolm naist - esimeses grupis ukrainlanna Ljudmilla Blonska ja brasiillanna Maurren Higa Maggi, teises grupis õnnestus norm täita vaid ameeriklannal Brittney Reese´il.

Finaali pääses ka Ateena olümpiavõitja seitsmevõistluses rootslanna Carolina Klüft.

Eelvõistlus ebaõnnestus täielikult aga hooaja edetabelijuhil portugaallannal Naide Gomesil, kes peale kahte üleastutud katset sai kolmandal kirja ainult 6.29, millest finaali pääsemiseks jäi väheseks.

Viimasena viis finaali tulemus 6.60, mille hüppas Jamaica esindaja Chelsea Hammond.

Võistluse tähtsamad hetked:

B-grupis täitis normi ameeriklanna Brittney Reese, kes tegi eelvõistluse pikima hüppe, saades kirja 6.89.

Balta astub viimase katse üle ja eestlannal jääb kirja teises voorus hüpatud 6.38, mis eestlannat finaali ei vii. 

Finaali ei pääse hooaja edetabelijuht portugallanna Naide Gomes, kes kaks esimest katset astus üle ja viimasel sai kirja ainult 6.29.

A-grupis on normi teisel katsel täitnud ukrainlanna Ljudmilla Blonska, kes sai kirja 6.76 ja Maurren Higa Maggi  hüppas 6.79.

Balta hüppab teisel katsel 6.38. 

Esimese vooruga pole keegi kvalifikatsiooninormi täitnud kõige lähemal oli rootslanna Carolina Klüft, kes sai kirja 6.70. 

Ksenija Balta esimene hüpe kandub kaugele aga on kahjuks napilt üleastutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles