Euroliiga võitja Barcelona Regal kaotas kodus mannetult

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitoria Caja Laborali meeskond võidujoovastuses
Vitoria Caja Laborali meeskond võidujoovastuses Foto: SCANPIX

Tänavune korvpalli Euroliiga võitja Barcelona Regal kaotas üllatuslikult koduse meistriliiga finaalis vastasele Vitoria Caja Laboralile 3:0.

Vitoria alistas tugeva vastase vaid kolmes mängus. Viimase finaalmängu esimesel veerandajal asus Laboral 22:18 juhtima. Barcelona parandas end järgneva 10 minuti jooksul ja liikus 41:36 ette. Kolmas veerandaeg kuulus samuti Barcelonale, kes suutis tugevdada kaitset ning maha suruda Caja Laborali rünnakud. Neljanda veerandaja algul juhtis külalisvõistkond 17 punktiga, ent otsustaval ja äärmiselt pingelisel lisaajal jäi Vitoria Caja Laboral peale vaid 1 punktiga. Mäng lõppes seisuga 79:78.

Vastse Hispaania meisterklubi mängija Lior Eliyahu viskas 3. finaalmängus 18 punkti. Tiago Splitter viskas 14 punkti, võttis 13 lauapalli ja andis 4 resultatiivset söötu. FC Barcelona resultatiivseim mees oli Juan Carlos Navarro, kes tõi meeskonnale 18 punkti. Pete Mickeal ja Ricky Rubio viskasid vastavalt 16 ja 14 punkti.

Tegemist on tõelise üllatusega, sest mäletatavasti võitis FC Barcelona tänavu Euroliiga, alistades poolfinaalis CSKA 64:54 ning finaalis Pireuse Olympiakose 86:68.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles