Baruto kõva konkurent Kotomitsuki kõrvaldati suurturniirilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotomitsuki
Kotomitsuki Foto: SCANPIX

Profisumo edetabelis kõige kõrgemal positsioonil asuv jaapanlane, ozeki Kotomitsuki, ei võistle 11.-25.juulil Nagoyas toimuval suurturniiril. Selle karistuse määras sekitori'le tema treener Sadogatake-beya oyakata Mitsumune Sadogatake (endine sekiwake Kotonowaka) ning Jaapani Sumoliidu (Nihon Sumo Kyokai) direktorite nõukogu kiitis selle otsuse heaks.

Vaatamata esialgsele vastu puiklemisele oli Kotomitsuki sunnitud lõpuks tunnistama, et on mitme aasta jooksul eksinud seaduse vastu, tehes põrandaalusel totalisaatoril suuri panuseid pesapallimatšidele.

Selline informatsioon levis Jaapani ajakirjanduses juba mai lõpus, kuid 34-aastane Keiji Tamiya eitas oma süüd seni, kuni ajakirjanike poolt esitatud süüdistused leidsid politsei poolt faktilise kinnituse.

Asja uurimine pole aga lõppenud ning kui tuvastatakse, et sumoprofist hasartmängijal on tihedad sidemed ka kuritegeliku maailmaga, võib karistus muutuda tunduvalt karmimaks.

Ametlikult on Jaapanis lubatud panuseid teha hobuste võiduajamistele, autode ja mootorrataste võidusõitudele ning keirinile. Erinevad põrandaalused totalisaatorid on yakuza kontrolli all.

Jaapani Sumoliidu sisemise juurdluse viimastel andmetel on lisaks Kotomitsukile tunnistanud oma ebaseaduslikke panuseid pesapallimatšidele veel 28 inimest. 36 meest on aga pihtinud, et on mänginud raha peale, tehes panuseid golfile ja erinevatele rahvuslikele lauamängudele. Kõiki eksinuidon karmilt hoiatatud.

Hoiatuse saanud maadlejate ja treenerite nimesid, ametiposte ning staatust pole avalikustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles