Chelsea riiukukkede kolmikut ootavad karistused

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea abitreener Rui Faria (keskel) ärritus kohtumises Sunderlandiga kohtunike otsuste peale.
Chelsea abitreener Rui Faria (keskel) ärritus kohtumises Sunderlandiga kohtunike otsuste peale. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi treenerid Jose Mourinho ja Rui Faria ning poolkaitsja Ramires on saanud erinevate rikkumiste eest Inglismaa jalgpalliliidult ametlikud distsiplinaarsüüdistuse, mis toob kõigile kolmele ülisuure tõenäosusega kaasa karistuse.

Kõik kolm juhtumit leidsid aset Chelsea ning tabeli viimase meeskonna Sunderlandi mängu ajal ja järel. Ramiresele pannakse süüks vägivaldset käitumist, mida mängu kohtunik Mike Dean ei märganud, küll aga jäi see telekaamerate vaatevälja – nimelt virutas brasiillane küünarnukiga vastu vahtimist Sunderlandi mängumehele Sebastian Larssonile. Kuna Dean Ramirest rikkumise eest ei karistanud, saab distsiplinaarkomisjon brasiillasele määrata kuni kolme kohtumise pikkuse mängukeelu.

Hooaja lõpuni jääbki Chelseal pidada veel kolm kohtumist ning tõenäoliselt säästab see Ramirest võimalikust veel pikemast mängukeelust. Nimelt on poolkaitsja tänavu juba kahel korral punase kaardiga väljakult minema saadetud, viimati märtsis Aston Villa vastu. Mäng Sunderlandiga oli Ramiresele pärast toonase kolmemängulise karistuse kandmist alles teine.

Mängus Villa vastu protestimise eest tribüünile saadetud ning hiljem rahatrahviga karistatud Mourinho sõnas pärast kohtumist Sunderlandiga, et ei soovi mängust midagi rääkida, kuid «õnnitleb kohtunikku suurepärase töö eest». Lisaks pöördus portugallane sarkastilise märkusega ka Inglismaa kõrgliiga kohtunikekogu esimehe Mike Riley poole, vihjates, et kohtunikele on Chelsea mängus antud juhised teatud kombel vilistada. Alaliit süüdistab teda nüüd kohtunike mustamises ning jalgpalli maine rikkumises, süüdimõistmise korral peab Mourinho tõenäoliselt veetma mängu või paar kohtumist tribüünilt vaadates.

Sarnaselt Ramiresele on ka Mourinho puhul sel hooajal kolmanda korraga, kui distsiplinaarkomisjon tema tegusid arutab. Peale eelmainitud vahejuhtumi mängus Aston Villaga saadeti portugallane platsi äärest minema oktoobrikuises mängus Cardiffi vastu.

Mourinho meele tegi mustaks kohtumise lõpus Sunderlandi kasuks määratud penalti, mille tõttu Chelsea kaotas mängu 1:2 ja loovutas tiitliheitluses üliväärtuslikke punkte. Sama olukorra järel sattus neljanda kohtunikuga sõnelusse Chelsea abitreener Rui Faria, kes keeldus seejärel täitmast ka peakohtuniku Mike Deani käsku väljaku äärest lahkuda. Vihast Fariat pidid füüsiliselt talitsema nii Mourinho kui ka mitu teist Chelsea abipersonali liiget. Mourinhol ja Farial on õigus omapoolsed argumendid esitada kuni esmaspäevani, Ramires peab komisjonile aru andma enne neljapäeva pärastlõunat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles