Kummikuuliga pihta saanud naissoost MMi turvatöötaja hukkus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streikivad turvatöötajad Moses Mabhida staadioni juures.
Streikivad turvatöötajad Moses Mabhida staadioni juures. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigis jätkuva jalgpalli MM-finaalturniiri turvatöötajate streik nõudis esimese ohvri – esmaspäevasel meeleavaldusel kummikuuliga pihta saanud naisterahvas suri saadud vigastustesse.

MM-finaalturniiri ajaks staadionitele korda hoidma palgatud turvatöötajad on mitu päeva streikinud, kuna korraldajad alandasid nende palku, vahendab Dagbladet.

«Pean kurbusega teatama, et üks meist suri täna haiglas,» teatas üks Durbanis Moses Mabhida staadioni juures protestijatest täna oma kaaslastele. «Teda tulistati esmaspäeval kummikuuliga, ta suri Addingtoni haiglas.»

LAVi politsei teatel sai esmaspäevase meeleavalduse ajal kergemalt viga neli kummikuulidega pihta saanud streikijat, aga seda, et üks neist nüüd haiglas suri, pole politsei kinnitanud.

Esmaspäeval alguse saanud streik on tasapisi levinud ka teistele staadionitele ning seetõttu on politsei mitmes kohas korrahoidmise enda peale võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles