Treener Kontaveidi loobumisest: ta mängis haigena

Mariel Gregor
, Spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 191.) andis täna USAs Charlottesville´is peetaval 50 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniirl teises ringis loobumisvõidu.

Kontaveidi treener Peeter Lamp, kes viibib Tallinnas, teadis, et Kontaveit oli juba eile Melanie Oudini vastu mänginud tõbisena. «Õhtul läks tal veel hullemaks, isegi oksendas. Ise ta ütles, et ei teagi, kas saab üldse teise ringi kohtumist mängida,» rääkis Lamp tennis.ee vahendusel.

Vaatamata kehvale enesetundele oli mäng pikka aega kindlalt Eesti tennisisti kontrolli all. Esimeses setis murdis Kontaveit vastase pallingu seisul 2:2, kuid Gibbs kasutas viimast võimalust seisul 4:5 ja murdis servi tagasi. Mäng läks tie-break’i, kus Kontaveit juhtis 3:0, vastane tuli 3:3 järele, kuid siis lõpetas Kontaveit seti nelja järjestikuse punktiga – 7:3.

Teises setis murdis Kontaveit pika geimi järel Gibbsi servi seisuks 2:0 ja pärast oma pallingu hoidmist oli ees 3:0. Kumbki ei murdnud servi seisuni 5:2, siis algas draama, mida kahjuks mõjutas Kontaveidi haigus. Gibbs juhtis oma servil 40:0, kuid Kontaveit viigistas ja teenis kaks murdepalli, mis olid ka matšpallid. Gibbs siiski hoidis servi – 5:3. Nüüd oli eestlannal võimalus lõpetada mäng oma pallingul, kuid seisul 40:30 jäi kasutamata kolmas matšpall ning Gibbs sai murde tagasi. Ka järgmistes geimides võitles Kontaveit pärast šanside luhtumist vapralt, mäng jätkus tasavägiselt, kuid 5:7 setikaotusest polnud pääsu.

Punktidega oli Kontaveit loobumise hetkel ees 90:87 ning ta oli oma pallingul võitnud 63%, Gibbs 59% punktidest. Murdepalle realiseeris Kontaveit 11st 2, Gibbs 4st 3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles