Meeste seas karastunud juuniorid püüavad kohta finaalturniiril

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Arula kohtumises Läti vastu ründamas.
Taavi Arula kohtumises Läti vastu ründamas. Foto: Toomas Tatar

Audentese spordihallis alustas võrkpalli U20 koondis Euroopa meistrivõistluste valikmängudega, avakohtumises alistati Läti eakaaslased 3:2. «Alguses poisid ikka väristasid, servi ei saanud kuidagi teisele poole võrku. Aga siis hakkas vaikselt tulema,» sõnas peatreener Raul Reiter mängu järel.

 Kui turniiri eel pelgas Reiter enim probleeme servi vastuvõtul, siis selle elemendiga saadi hakkama. «Vastuvõtt oli normaalne, oma serv ja rünnak olid kehvemad, ent kaitses saime üllatavalt palju palle kätte.» Juhendaja tõi eraldi välja vahetusmees Karli Alliku tegutsemise. «Väga tubli esitus temalt, tõi olulise pöörde mängu,» sõnas Reiter.

Tänast vastast Iisraeli pidas Reiter üllatusmeeskonnaks. «Tundub väga liikuv ja agressiivne võistkond,» kommenteeris ta. Reiter lisas, et eesmärgiks on kahe sekka tulek. «Kui kahe parema hulka ei jõua, siis võib öelda, et oleme läbi kukkunud,» sõnas juhendaja.

Juunioride koondis on saanud kogu klubihooaja koos mängida, osaledes Schenkeri liigas Noortekoondise nime all. Seega hea kogemus meeste seas, kuigi ühtegi võitu ei õnnestunud saada. Liidrirolli kannab Noortekoondise suurim punktitooja Oliver Orav, kes lisaks kuulus ka Tallinna Selveri rivistusse ning oli Hindrek Pulga vigastuse tõttu Eesti meistrivõistluste finaalseeria ajal meeskonna põhidiagonaaliks. Läti vastu tõi Orav 23 punkti. Suuremat rolli kannavad lisaks Kevin Saar, Taavi Arula, Markkus Keel ja liberod Johan Vahter ja Raul Kartsep.

Eesti alagrupivastaseks on lisaks lõunanaabritele ja Iisrae­lile ka ülitugev Venemaa, kes on ühtlasi valitsev maailmameister. Iisraeliga kohtutakse täna kell 16.30 ja Venemaaga pühapäeval kell 17.30. Otse EM-finaalturniirile pääsevad kõikide alagruppide võitjad, teise koha saanud koondised jätkavad võitlust valiksarja kolmandas ringis 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles