Kohila meistriks viinud Vahtra: kolmanda mängu kaotus tõi meid maa peale tagasi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vahtra medalit vastu võtmas.
Peeter Vahtra medalit vastu võtmas. Foto: volley.ee

Naiste võrkpalli Eesti meistriks krooniti Kohila Võrkpalliklubi, kes neljandas finaalkohtumises oli võõrsil 3:0 (24, 11, 17) üle TTÜ naiskonnast. Esimest aastat liigas mänginud Kohila peatreeneri Peeter Vahtra sõnul läks hooaeg igati korda.

Kohila võitis sel hooajal kõik sarjad, kus osaleti – lisaks Eesti meistritiitlile triumfeeriti ka Balti liigas ning samuti Eesti karikavõistlustel. Vahtra jaoks oli tegu viienda järjestikuse meistritiitliga. «Olen mõistagi rahul nii Eesti liiga esikohaga kui kogu hooajaga. Kõige raskemalt tuli Balti liiga võit, seal oli finaalturniiril iga mäng otsustav ja eksimisruumi polnud,» sõnas Vahtra.

Finaalseerias kaotati TTÜ-le vaid üks kohtumine. «Kaks esimest mängu tulid üsna kindlalt meile, kolmandas saadud kaotus tõi aga maa peale tagasi ja seetõttu võeti end neljandaks kokku ja toodi tiitel ära. Olime kokkuvõttes seerias paremad servil, vastuvõtul ja ka rünnakus. TTÜ võitles kaitses tublilt, ent see polnud piisav,» lisas juhendaja.

Vahtra sõnul jätkab tuleval aastal lisaks kodusele liigale ka Balti liiga. «Loodan, et kõik Eesti klubid saavad seal ka tuleval hooajal kaasa teha.» Kaugemale tulevikku vaadates loodab juhendaja, et kunagi tekib ka Eestis võimalus välismängijaid sisse tuua. «Kui vaadata Soomet ja Rootsit, siis seal annavad tooni tugeva tasemega leegionärid. Unistan, et ühel päeval saame ka meie endale seda lubada, ent järgmisel aastal Kohilas ilmselt veel ühtegi võõrmängijat ei näe,» sõnas Vahtra.

Kohila naiskond on sümbioos kogenud ja noortest mängijatest, kuuldavasti tahab mõnigi neist piiri taha siirduda. «Välismaale on mõtet minna siis, kui seal on tugevama tasemega liiga, sel juhul tuult tiibadesse. Aga niisama minemise pärast pole sellel mõtet,» kommenteeris Vahtra, kellega klubi pikendas hiljuti nelja aasta võrra lepingut.

Merilin Salben kogus viimaseks jäänud mängus 18 punkti, Mari-Liis Graumann toetas võitjaid 12 ja Nette Peit 11 silmaga. TTÜ resultatiivseim oli Kaisa Õunpuu, kelle arvele märgiti 11 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles