Üllatus: Briti rikkaim sportlane ei olegi jalgpallur

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja tema koer Roscoe enne Monaco etappi.
Lewis Hamilton ja tema koer Roscoe enne Monaco etappi. Foto: SCANPIX

Briti ajaleht Sunday Times pani pingeritta riigi rikkaimad sportlased ning pisut üllatuslikult selgus, et saareriigis jumaldatud jalgpallurid polegi raha kokku ajamisel kõige osavamad.

Suurbritannia rikkaim sportlane on hoopis Lewis Hamilton, kelle varanduse väärtus on Sunday Timesi andmetel 68 miljonit naela (umbes 83 miljonit eurot). Viimase aasta jooksul on Hamilton seejuures kasvatanud oma varandust 8 miljoni naela võrra. Talle järgneb teine vormel-1 sõitja Jenson Button, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse 63 miljonit naela.

Alles kolmandal tabelireal on rikkaim jalgpallur, Manchester Unitedi ründaja Wayne Rooney 60 miljoni naelaga. Klubiga hiljuti uue lepingu sõlminud Rooney, kelle nädalapalk kasvas sellega 300 000 naelani, on võrreldes mullusega oma tulusid kasvatand 9 miljoni naela võrra.

Neljandalt tabelirealt leiab pisut üllatava nime, kuid NBAs mängival kanadalasest korvpalluril Steve Nashil on ka Suurbritannia kodakondsus ning seetõttu võeti tabeli koostamisel arvesse ka tema 56 miljoni naelani ulatuvaid varasid. Nashile järgnevad jalgpallur Rio Ferdinand ning kuuendana tennisist Andy Murray, kes kasvatas Wimbledoni tenniseturniiri võitmisega oma kontot aasta jooksul kaheksa miljoni naela võrra.

Sunday Times võtab rikkurite varade hindamisel aluseks avaliku informatsiooni, näiteks isikule kuuluvad maavaldused, kinnisvara või hinnalised kollektsioonid. Samas puudub neil mõistetavalt ligipääs kuulsuste pangaarvetele ja muule seesugusele teabele.

Suurbritannia rikkaimad sportlased:

1. Lewis Hamilton (autosport): 68 miljonit naela

2. Jenson Button (autosport): 63 miljonit naela

3. Wayne Rooney (jalgpall): 60 miljonit naela

4. Steve Nash (korvpall): 56 miljonit naela

5. Rio Ferdinand (jalgpall): 44 miljonit naela

6. Andy Murray (tennis): 40 miljonit naela

7. Steven Gerrard (jalgpall): 37 miljonit naela

= Frank Lampard (jalgpall): 37 miljonit naela

9. Luol Deng (korvpall): 36 miljonit naela

= Ryan Giggs (jalgpall): 36 miljonit naela

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles