Sahkar KTM Racingu sõitjad näitasid Hollandis ja Belgias häid tulemusi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg.
Hardi Roosiorg. Foto: Sahkar KTM Racing

Laupäeval osales Sahkar KTM Racing meeskond täies koosseisus Hollandi meistrivõistluste kolmandal etapil Axel'is. Tegu oli Hollandile omaselt liivarajaga ja see oli heaks ettevalmistuseks enne järgmise nädalavahetuse Valkenswaardi MM-etappi.

Tiimi noorim sõitja, Belgia krossipoiss Jago Geerts jätkas oma head esinemist 85cc klassis, kus ta võitis väga kindlalt mõlemad sõidud ja sellega ka etapi. Peale kolme etappi on ta oma klassi liider, edu teisel kohal oleva Sander Agard-Michelseni ees on seitse punkti.

MX2 klassis oli Sahkar KTM Racing väljas kahe sõitjaga – Harri Kullas ja Karel Kutsar. Kullas sõitis kvalifikatsioonis välja seitsmenda aja, kaotust selle võitnud maailmameister Jeffrey Herlingsile oli kiirel ringil 3,5 sekundit. Karel Kutsar näitas 19. aega ja kaotust Herlingsile jäi 9 sekundit. Avasõidus oli Kullas suurema osa sõidust viiendal kohal, kuid lõpuosas möödus temast Petar Petrov ja nii lõpetas ta kuuendana.

Kutsar sai stardist korralikult minema, kuid kaotas siis kohti. Sõidu teises pooles aga võitles ta endale taas parema positsiooni, kui tuli üle lõpujoone 15. kohal. Teises sõidus oli Kullase sõidu algus pisut tagasihoidlikum, kuid pisut vähem kui poole sõiduga oli ta tõusnud taas kuuendale kohale, kus ta sõidu ka lõpetas. Kutsar tõusis sõidu keskel 14. kohale, kuid andis siis paar kohta ära ja lõpetas 16. kohal.

«Tegelikult oli hea päev, võrreldes kahe esimese MM-etapiga on tunne parem. Esimene start oli korralik, kuid sõitsin siis ennast kurvi kinni ja kaotasin kohti. Suutsin kohad tagasi võita ja siis olime kolmekesi koos, Tonkov ees ja Petrov selja taga. Lõpus sai Petrov siiski mööda. Teises stardis ei saanud üle puki korralikult minema. Petrov pääses ees minema, nägin teda, aga lähemale ei saanud ja nii terve sõit. Igal juhul on viimase nädala areng olnud hea,» rääkis Kullas.

«See ei olnud hea päev, kvalifikatsioonis ei saanud head ringi kirja. Esimese sõidu start oli korralik, kuid siis ei saanud kiirust üles. Lõpus sain korraliku rütmi taas kätte ja parandasin kohti. Teises sõidus sain prillid liiva täis ja pidin need minema viskama, ilma prillideta on aga üsna keeruline liivarajal sõita. Ei ole praegu endaga rahul, tuleb veel trenni teha, et kõrgemate kohtade nimel kaasa rääkida,» rääkis Kutsar peale etappi.

Etapi võitis Herlings, Kullas oli kuues ja Kutsar 15. Peale kolmandat etappi on Kullas sarjas neljas (96 p), liider on Romain Febvre (126 p). Karel Kutsar on 21 punktiga 19. kohal.

125 cc klassis oli Sahkar KTM Racing sõitjatest rajal Hardi Roosiorg, kes kvalifikatsioonis oli 12. Kvalifikatsiooni võitnud Max Engelen oli oma parimal ringil temast 3,2 sekundi võrra kiirem. Avasõidus start paraku ebaõnnestus ja nii pidi ta alustama üsna tagant. Vaatamata tagasilöökidele suutis ta end sõita kümnendaks. Teises sõidus oli start parem ja peale põnevat lõppheitlust kuulus talle üheksas koht. Etapi kokkuvõttes oli ta seitsmes, etapi võitis Max Engelen. Kui sõidetud on kolm etappi on Roosiorg kümnes (56 p), 125 cc klassi liider on Davy Pootjes (147 p).

«Esimese sõidu start läks kehvasti, hakkasin tagant tulema, olin juba 17 kui kukkusin. Sain uuesti hoo üles ja tulin kümnendaks. Teises sõidus olin stardis kümnes, sõitsime pundis koos ja suutsin ennast üheksandaks sõita. Rada oli selleks hetkeks päris raske ja ei jaksanud kaheksandast mehest mööda panna,» võttis Roosiorg etapi kokku.

Pühapäevaks oli Sahkar KTM Racing juba pea 80 kilomeetri kaugusel Wuustwezelis, kus sõideti Belgia lahtiste motokrossi meistrivõistluste etapp. Kolm Sahkar KTM Racing sõitjat pandi kõik ühte klassi – Inters MX2. Harri Kullas, Karel Kutsar ning ka Hardi Roosiorg, viimane siis 125cc klassi tsikliga. 125 klass oli küll olemas, kuid rahvuslik.

Korraliku stardi teinud Kullas püsis pikalt neljandal kohal, kuid pidi siis Aleksandr Tonkovi paremust tunnistama ja lõpetas viiendal kohal. Kutsar parandas läbi sõidu oma kohta ja lõpetas seitsmendana. Roosiorg oli suuremate tsiklitega võidu sõites 15.

Teises sõidus sai Kullas väga hea stardi, olles esimene, avaringilt tulles oli küll maailmameister Jeffrey Herlings temast möödunud. Lõpptulemuseks talle neljas koht, Kutsar alustas samuti hästi, olles stardikurvis kolmas. Sõidu käigus andis ta siiski mõned kohad ära ja lõpetas kaheksandana. Roosiorg kordas sama tulemust olles 15. Etapi võitis mõlemas sõidus kiireim olnud Herlings, Kullas oli 14, Kutsar kaheksas ja Roosiorg 15.

Harri Kullas: «Rada oli hoopis teine. Siin pole vihma tulnud ja seetõttu oli rada kohati päris kõva ja teravate aukudega. Esimeses stardis olin kolmas-neljas ning panin taas Tonkoviga võidu ja ta sai taas lõpus mööda. Teise stardi võitsin, tõsi Herlings läks juba teises kurvis mööda. Päris mitu ringi sain Romain Febvre’d selja taga hoida ja temaga siis ka kohti vahetada. Igal juhul toimunud edasiminek, sest suudan nende poistega ühes tempos lasta, kes kahel esimesel MM-etapil eespool olid. See annab enne Valkenswaardi hea tunde ja usun, et suudan seal juba paremaid kohti näidata.»

Karel Kutsar: «Seekord läksid stardid hästi ja see tähendas, et sain ees minema. Esimeses stardis olin 10nda koha piiril ja sain kohta parandada, tulin üle lõpujoone seitsmendana. Teises sõidus olin stardis kolmas, kuid esimestel ringidel andsin kohti ära, rada oli raske ja aukus ning käed olid päris läbi. Täna oli juba sõit parem, kuid kindlasti mitte hea.»

Hardi Roosiorg: «Sõitsin suuremate tsiklitega koos. Esimeses sõidus sain teised võrrimehed selja taha jätta ja oma kohta hoida. Teises sõidus oli kahjuks kukkumine, mis lükkas mind võistlejaterivi lõppu. Omas klassis suutsin sama koha välja sõita, kuid üldarvestuses (kokku oli rajal 40 sõitjat kolmest klassist) oleks tahtnud ikka 20 hulka tulla, olin 21. Treeninguna oli tänane päev väga hea, seda nii startide kui sõidu enda osas.»

Noorte ehk 85cc klassis jätkas võidulainel Sahkar KTM Racing meeskonna noorim liige Jago Geerts, kes võitis mõlemad sõidud ja sellega ka etapi. Inters MX1 klassis oli eestlastest stardis ka Tanel Leok, kelle koht oli 11.

Sahkar KTM Racing meeskonna järgmised stardid on 3.-4. mail Valkenswaardis, kus on nii MXGP kui Euroopa meistrivõistluste etapp. Stardis on seal Harri Kullas (MX2) ja Hardi Roosiorg (EMX125).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles