Liu Xiang võib kindlustuselt saada 100 miljonit jüaani

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Xiang
Liu Xiang Foto: AFP / Scanpix

Hiina kindlustusfirma Ping Ang kaalub hiinlasest staarjooksjale Liu Xiangile 100 miljoni jüaani (üle 150 miljoni krooni) suuruse kahjutasu maksmist.

Ateena olümpiavõitja 110 meetri tõkkejooksus Liu Xiang otsustas Pekingi olümpial võistlemise juba enne starti pooleli jätta, kirjutab AFP.

110 meetri tõkkejooksu stardis jooksmist alustanud hiinlane haaras järsku kinni oma paremast reiest ja kõndis kohe sõnagi lausumata staadionilt minema.

Ping An tegi 25-aastasele Liule möödunud aasta oktoobris 100 miljoni jüaani suuruse kindlustuse.

Kindlustusfirma esindaja Sheng Ruisheng sõnas, et nad on palunud Hiina spordijuhtidelt lisaandmeid jooksja vigastuse kohta.

«Me ei ole veel otsust raha väljamaksmise suhtes langetanud. Ootame veel ametlikku kinnitust Liu vigastuse kohta,» sõnas Sheng.

Kindlustus sätestas, et raha makstakse välja siis, kui vigastus tekib võistlemise käigus ootamatult.

Liu on üks Hiina rikkamaid sportlasi. Ajakirja Forbes andmetel teenis jooksja möödunud aastal 15,6 miljonit eurot (243 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles