NBA klubi omanikult rassistliku märkuse teeninud legend tahab Clippersi ära osta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Earvin «Magic» Johnson.
Earvin «Magic» Johnson. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA lahvatanud rassismiskandaal on väidetavalt jõudnud nii kaugele, et nii liiga juhid kui teiste klubide omanikud tahavad solvavaid märkuseid öelnud Los Angeles Clippersi omanikust Donald Sterlingust lahti saada ning kuulujuttude kohaselt on klubi ostmise vastu huvi üles näidanud Sterlingu poolt kritiseerida saanud Magic Johnson.

NBAs puhkenud rassismiskandaalis teatas Clippersi omanik Sterling ühe lindistuse kohaselt oma tüdruksõbrale, et ta ei peaks mängudel käima mustanahaliste mängijatega. Oma osa sai Sterlingu käest ka viiekordne NBA meister Johnson, kellega Sterlingu tüdruksõber avaldas Instagramis pildi, mis Sterlingule ei meeldinud. «Ära too teda minu mängudele, okei?» teatas Sterling pildi peale telefonivestluses.

Sterlingu rassistlikud kommentaarid on uurimise all ja kuigi NBA juhid pole veel avalikustanud, mis Clippersi omanikust saab, on teiste klubide juhid andnud mõista, et sooviksid Sterlingu minemalöömist. See võibki teoks saada, sest Yahoo Sportsi andmetel on klubi ostmisest huvitatud just Sterlingu poolt rassistliku märkuse saanud Johnson. Endisele mängumehele lähedal seisva allika sõnul on NBA legend ostmisest huvitatud ja seda kinnitas ka üks NBA ametnik. «See on 100% Magicu plaan,» ütles NBA allikas Yahoo Sportsile.

54-aastane Johnson tuli viiel korral NBA meistriks Los Angelese teises tiimis ehk Lakersis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles