Lätlane võidutses Saaremaa velotuuril, Jõeäär tõusis liidriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Jõeäär (vasakul), Herberts Pudans (keskel) ja Alo Jakin
Gert Jõeäär (vasakul), Herberts Pudans (keskel) ja Alo Jakin Foto: Saaremaa velotuur

Saaremaa velotuuri 128,6 km 3. etapi võitis lätlane Herberts Pudans (Alpha Baltic). Viljandist Raplasse kulgenud võidusõidul järgnesid Pudansile Alo Jakin (Hansabuss/Mixteam) ja Gert Jõeäär (CFC Spordiklubi), kes tõusis uueks üldliidriks.

Neljas oli Eesti koondise vormis sõitev Rene Mandri.

Peamiselt kerges vastutuules kulgenud võidusõidus oli ohtralt üritamist ja pidevalt lahtirebimisekatseid, kuid peagrupist ei õnnestunud kellelgi otsustavalt eest ära sõita.

Alles enne Vändrat õnnestus 12-mehelisel grupil edukas rünnak. Sõidu käigus kasvas nende edu pea kaheminutiliseks, kuid umbes 15 km enne finišit hakkasid mehed väsima ja liidergrupist pudenema. Nii jäid lõpuks ette Alo Jakin, Mandri, Jõeäär ja Pudans.
Rapla kesklinnas toimunud finišis troonis lätlane, kes edestas konkurente 16 sekundiga. Peagrupp kaotas võitjale 1.04.
Pudans tunnistas, et pärast seda, kui jäädi neljakesi ette, ei püüdnud ta eriti tööd teha, kuid umbes 5 km enne lõppu otsustas rünnata. «Ma pole eriti hea sprinter, seepärast pidin üritama ja see õnnestus,» rääkis lätlane, kes loodab, et saab velotuuril veel positiivseid emotsioone.

Viie aasta eest Saaremaa velotuuri võitnud Jõeäär ei teinud lõunanaabrile allajäämisest suurt numbrit. «Meil käis lõpus Jakiniga võitlus liidrisärgi peale ja nii sai Budans minema,» kommenteeris Jõeäär lõpuheitlust.
Ta lisas, et särgi kaitsmise nimel seisab ees tõsine võitlus. «Homme tuleb suur sõda, peab võtma ka mõned vahefinišid. Olen selleks valmis ja oleks tore veelkord võita,» oli noor rattamees täis otsustavust.
Jõeäärele kaotab Jakin 9 ja Ervin Korts-Laur 44 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles