Karm karistus: NBA määras rassistlikule klubiomanikule eluaegse keelu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Sterling.
Donald Sterling. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA rassistliku sõnavõtuga vahele jäänud Los Angeles Clippersi omanik Donald Sterling sai täna liigalt teada oma karistuse, milleks on eluaegne keeld nii Clippersist kui NBAst, lisaks määrati Sterlingule ka rahaline trahv.

Pühapäeval hakkas ajakirjanduses kulutulena levima helisalvestis, millel Sterling jagab mustanahaliste mängijate suunas kriitilisi avaldusi. Liiga mõistis Clippersi omaniku käitumise koheselt hukka, ent andis karistuse teada alles täna ning NBA uus komissar Adam Silver teatas, et Sterling teenib nii oma praegusest klubist kui tervest liigast eluaegse keelu.

Lisaks peab Sterling tasuma 2,5 miljoni dollari suuruse trahvi, mis annetatakse tolerantsuse ja antidiskrimineerimise eest võitlevatele organisatsioonidele. Silver andis tänasel pressikonverentsil otsust teatades Sterlingu kohta kindlalt mõista, et «NBAs pole sellistel inimestel kohta».

Clippersi edasisi arenguid kommenteerides tunnistas Silver, et ta veel ei tea, kas Sterling on nõus klubi müüma või kuidas olukord edasi laheneb. Küll on aga kindel, et kui Sterling klubi ei müü, võivad paljud praeguseks oma osaluse peatanud sponsorid lõplikult rahakraanid kinni keerata.

Sterlingu skandaali põhjustas helisalvestis, kus Sterling palub oma tüdruksõbral V. Stivianol klubi mängudele mitte tuua mustanahalisi pealtvaatajaid. «Miks sa pead vähemustega koos fotodele jääma?» kommenteeris Sterling oma tüdruksõbra Instagrami postitatud fotot, kus too oli peal koos legendaarse Magic Johnsoniga. «Ära too teda minu mängudele, okei?» lisas Sterling telefonivestluses. Kogu salvestis oli ligi 10 minutit pikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles