USA tõkkesprinter Lolo Jones: jooksin end vaesusest välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lolo Jones
Lolo Jones Foto: AFP / Scanpix

Pekingi olümpial 100 meetri tõkkejooksus osalev ameeriklanna Lolo Jonesi sõnul aitas jooksmine tal vaesusest välja pääseda.

Jooksja lisas, et juba teismelisena sai ta aru, et spordistipendium mainekasse ülikooli aitab tal paremale elujärjele saada, kirjutab AP.

«Mäletan, et vaatasin Atlanta olümpiamänge ja mõtlesin, et kuidas need naised on olümpiale pääsenud. Mul tekkis suur tahtmine sportlaseks saada ja olümpiale pääseda,» meenutas ameeriklanna.

Jonesist sai rahvusvahelisel tasemel võistleja Louisiana osariigis Baton Rouge`i ülikoolis õppides ja sealse treeneri Denis Shaveri käe all harjutades.

«Kuna mul ei olnud treeneriga kindlat lepingut, siis pidin ka tööl käima, et saaksin treeninguteks ja äraelamiseks raha,» sõnas jooksja.

Naise sõnul töötas ta supermarketi kassapidajana, ettekandjana ja aeroobikatreenerina.

Nüüd, mil ta on püstitanud rekordeid ning saavutanud rahvusvahelise kuulsuse, on ta rahaprobleemid lahendatud.

«Mu elus on olnud aegu, mil olin peaaegu näljas. Nüüd aga suudan maksta kõige eest, mis tippsportlasele vaja on. Lisaks kõigele on mul isiklik massöör, kiropraktik ja arst,» lisas jooksja.

Jones astus enne Pekingit üles Iowa osariigi ühe kasiinoketi reklaamis, saamaks raha, et oma laps ja ema Pekingisse kaasa võtta. Kasiinokett korraldab ka hobuste võiduajamisi ja jooksja oligi reklaamis koos hobustega. Sellest aga läksid liikvele jutud, et Jones katsetab ka hobustega võidu jooksmist.

«Ma ei saa aru, kuidas inimesed saavad üldse niimoodi mõelda. Mulle aitab kahejalgsetest rivaalidest,» lausus Jones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles