Noortekoondis lõpetas turniiri magusa võiduga Venemaa üle

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U17 koondis.
Eesti U17 koondis. Foto: www.jalgpall.ee

Täna lõppes Tallinnas peetud UEFA sõprusturniir jalgpallis noormeeste U-17 koondistele. Viimasel mängupäeval alistas Eesti penaltiseerias Venemaa ja saavutas kolmanda koha, turniiri võitis Rootsi.

Rootsi oli üle kõikidest vastastest ning viimasel mängupäeval alistati Soome 3:2. Mõlemad meeskonnad olid varasemalt vaid võite tunnistanud. Turniiri viimases mängus jäi normaalaeg Eesti ja Venemaa vahel 3:3 viiki, aga kuna turniiri süsteem viike ei tunnista, selgitati võitja penaltiseerias. Eesti väravavaht Karl-Romet Nõmm tõrjus kaks vastaste lööki ning Eesti võitis penaltiseeria 5:4.

«Penaltiseerias ei saa treener mängijatele palju öelda – mõtle välja, kuhu sa lööd, ja jää endale kindlaks,» ütles koondise peatreener Lars Hopp. «Olen tänase mänguga väga rahul ja olime minu arvates täna väljakul parem meeskond. Ma olen väga uhke, sest Venemaal on väga lai mängijate valik, aga meie näitasime paremat võistkondlikku esitust. Meie meeskond jäi 0:2 ja 1:3 kaotusseisu. Just nende kolmanda värava puhul võiks mitme meeskonna selgroog murduda, aga mitte meie oma. Näitasime oma sisu ja viigistasime,» sõnas Hopp.

Kokku kogus Rootsi kolm ja Soome kaks võitu, Eesti oli ühe võiduga kolmas ning Venemaa jäi võiduta. Mattias Käit Eestist ja Lucas Lingman Soomest olid nelja väravaga turniiri parimad väravakütid.

«Kõik vastased näitasid kvaliteetset mängu. Skandinaavia meeskonnad on alati hästi organiseeritud. Rootsil ja Soomel olid väga tehnilised noormehed. Venemaal olid samuti väga heade individuaalsete oskustega mängijad. Väravad saavad alati lehtedes esiküljed, aga olen rahul iga mängijaga, kes võistkonnas on,» sõnas Hopp.

Koondist ootab sel aastal veel ees Balti turniir ja Euroopa meistrivõistluste valikmängud. «Tegime sammu edasi. Aga ükski asi ei juhtu iseenesest ja peame tööd edasi tegema. Loodetavasti suudame veel ühe sammu teha ning eesmärgid tuleb kõrged seada,» arvas noortekoondise peatreener.

Eesti mängis turniiril koosseisus: 1-Karl-Romet Nõmm, 12-Maksim Suhhomjatnikov, 2-Marten Niilop, 3-Raido Kannel, 4-Magnus Villota, 5-Jako Kanter, 6-Kaspar Mutso, 7-Vadim Mihhailov, 8-Cristofer Kuusma, 9-Robert Lepik, 10-Magnar Vainumäe, 11-Henri Järvelaid, 13-Nikita Savenkov, 14-Alex Roosalu, 15-Marko Lipp, 16-Heger Olviste, 17-Denis Maksimenko, 18-Vitali Kirillov, 19-Mattias Käit, 20-Vladlen Vallasoo, 21-Kirill Davidenko, 23-Mirko Mardiste. Peatreener Lars Hopp, abitreener Vahur Vahtramäe ja väravavahtide treener Jyri Nieminen.

Tulemused:

Venemaa - Soome 2:3 (0:2)

Eesti - Rootsi 1:4 (0:2)

Rootsi - Venemaa 2:0 (1:0)

Eesti - Soome 1:3 (0:3)

Soome - Rootsi 2:3 (1:2)

Venemaa - Eesti 3:3 (2:0) pen. 4:5

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles