Koolide teatejooksu võidud jäid Viljandisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatejooks ümber Viljandi järve.
Teatejooks ümber Viljandi järve. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ümber Viljandi järve jooksu eelõhtul peetud teatejooksule startis 13 kooli ning nii gümnaasiumide kui põhikoolide arvestuses jäi esikoht Viljandisse.

Koolide kümneliikmelised esindused jooksid ümber Viljandi järve, kuid võistlus ei kulgenud mööda suurjooksust tuntud trassi, vaid järve ümbritseval terviserajal.

Kõige kiiremini ehk 46 ja poole minutiga lõpetas Viljandi Gümnaasiumi esindus. Pooleteist minutiga kaotas neile Tartu Hugo Treffneri Gümnaasium ning ligikaudu kolme ja poole minutiga August Kitzbergi Gümnaasium Karksi-Nuiast.

Põhikoolide arvestuses võitis Viljandi Kesklinna Kool, kelle esindusel kulus ümber järve jooksmisele pisut alla 49 minuti. Paalalinna kool kaotas pisut alla poole minuti ning Tabasalu kool pisut üle poole minuti.

Koolidevahelist teatejooksu peeti ümber Viljandi järve jooksu eel esimest korda üle poole sajandi. Igas võistkonnas oli kümme liiget ning distantsi pikkused varieerusid poolest kilomeetrist kuni kahe kilomeetrini.

Veidi enne teatejooksu peeti Viljandi staadionil lastevõistluseid, millest võttis osa sadu alla 12aastaseid lapsi. Alla 10aastased lapsed jooksid 300 meetrit ning vanemad 700 meetrit.

Ümber Viljandi järve jooksu start antakse neljapäeval kell 12. Kolmapäeva õhtuks oli end jooksule ja kepikõnnile kirja pannud üle 3600 osaleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles