Põneva viiemängulise finaalseeria võitis Tallinna Ülikool

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eclex/1182 ja Tallinna Ülikooli vaheline neljas finaalmäng
Eclex/1182 ja Tallinna Ülikooli vaheline neljas finaalmäng Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna sai lõpu Eesti naiste meistriliiga finaalseeria, kui viiendas ja otsustavas kohtumises alistas Tallinna Ülikool tiitlikaitsja Eclex/1182 69:56 ja lõpetas Eclexi neli aastat kestnud valitsemisaja.

Tallinna Ülikool võitis seeria kaks esimest mängu, kaks järgmist võitis Eclex ning viimases suutis oma paremuse taas maksma panna Tallinna Ülikool. Täna oli 22 punktiga võitjate resultatiivseim lätlanna Laura Audere (lisaks võttis ta 7 lauapalli), Pirgit Püü lisas 12 punkti, 5 lauapalli ja 5 korrvisöötu ning Kerttu Jallai arvele jäi 12 silma ja 16 lauapalli. Kaotajate poolel viskasid nii Birgit Piibur kui Laina Mesila-Kaarmann 19 punkti.

Võitjate peateener Kersti Sirel sõnas pärast otsustavat kohtumist, et naiskond vääris võitu, kuigi ületada tuli mitmed raskused. «Ju me pidasime pärast teist mängu juba seda omaks, mis tegelikult veel meie ei olenud. Nemad omakorda pidasid tiitlit omaks pärast neljandat mängu. Raskustest koorubki võistkonna tõeline sisu,» sõnas Sirel, kes on viimased aastad pidanud tiitlita jääma. «Ju meil õnnestus oma probleemid paremini lahendada. Lõpp hea, kõik hea. Eks meil kukkusid ka mitmed mängijad vigastustega ära, vahepeal olid ikka väga rasked ajad,» lisas juhendaja. Aasta lõpus sai raske seljavigastuse Tatjana Razguljajeva, jalavalu ei lubanud korralikult treenida kogenud Kerdu Arbet-Lenearil. «Kerdu minutid võivad olla väikesed, aga tema roll meie naiskonnas oli väga tähtis, just psühholoogilise poole pealt. Saime hooaja lõpuks siiski 10 mängijat kokku ja suutsime end kokku võtta. Mängisime oma potentsiaali välja, naised väärisid seda võitu, olen selle üle väga õnnelik,» lisas Sirel.

Finaalide kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Tallinna Ülikooli liider Pirgit Püü. «Oli ehe finaalide hõng, mis siin oli. Viis mängu on kõige parem variant välja selgitamaks, kes on Eesti parim naiskond,» sõnas kolm hooaega Tallinna Ülikoolis mänginud Püü. «Suutsime otsustava kohtumisega kõigile tõestada, et meisse tasub uskuda, paljud seda ei teinud. Olen kaua seda tiitlit oodanud ja jahtinud, eelmine hooaeg ebaõnnestus meil täielikult. See oli tõestushetk meie jaoks, suutsime end realiseerida,» lisas Püü, kes juba esmaspäevast alustab treeninguid Eesti rahvusnaiskonnaga.

Eclexi peatreener Jaanus Levkoi tõi kaotuse ühe põhjusena välja lühikese pingi. Finaalseerias vigastas selga Heila Rosenfeldt, hooaja jooksul lühenes erinevate traumade tõttu naiskonna pink mitme mängija võrra. «Kui viis viie vastu treenida ei saa, siis on raske. Natukene võiks rohkem mängijaid olla, aga ma ei põe millegi pärast. Muidugi tahan ma võita, aga las olla pealtvaatajatel ka natuke huvitavam. Olen realist, vastased suutsid end hooaja jooksul täiendada, nad olid tublimad,» lisas Levkoi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles