NBA põnevusõhtu lõppes kõikidele soosikutele edukalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul George vedas Indiana Pacersi teise ringi.
Paul George vedas Indiana Pacersi teise ringi. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA peeti läinud ööl kolmes play-off'i avaringi paaris otsustav seitsmes kohtumine. Võidukalt väljusid neist Indiana Pacers, Oklahoma City Thunder ja Los Angeles Clippers.

Idakonverentsis põhiturniiri võitnud Indiana ei juhtinud seeriat Atlanta Hawksi vastu kordagi, ent võitis viimase mängu kodusaalis 90:82 ja läheb nüüd teises ringis vastamisi Washington Wizardsiga. Hawks püstitas küll mitu NBA rekordit, ent võidule see neid ei aidanud. Atlanta mängijad sooritasid seitsmemängulises seerias läbi aegade kõige rohkem kolmepunktiviskeid (230) ja ka tabasid neid kõige rohkem (79), lisaks püstitati uus rekord ühes play-off-mängus visatud kolmeste arvestuses, kui seitsmendas kohtumises saadeti teele koguni 44 kaugviset.

Neist tabas aga vaid veerand ehk 11. Pacersi mängu vedas otsustavatel hetkedel Paul George, kes kogus 30 punkti ja võttis 11 lauapalli, Lance Stephenson toetas teda 19 punkti, 13 lauapalli ja 5 korvisööduga. George Hill lisas 15 punkti, seeria eelmistes kohtumistes väga kahvatult tegutsenud Roy Hibbert viskas 13 punkti, võttis seitse lauapalli ja blokeeris viis vastaste viset. Hawksi resultatiivseim oli 19 punktiga Kyle Korver, Paul Millsapi arvele jäi 15 punkti ja 17 lauapalli.

Läänekonverentsi põhiturniiri teine meeskond Oklahoma City Thunder oli otsustavas mängus Kevin Duranti 33 punkti toel 120:109 parem Memphis Grizzliesist. Russell Westbrookist sai aga teine mängija pärast Rajon Rondot, kes on suutnud play-off-seeria seitsmendas mängus kolmikduubli teha. Thunderi tagamehe arvele kanti 27 punkti, 10 lauapalli ja tervelt 16 korvisöötu. Memphisele tõi Marc Gasol 24 punkti, Mike Conley lisas 20 punkti.

Los Angeles Clippers oli terve esimese poolaja jooksul kodus Golden State Warriorsi vastu tagaajaja rollis, kuid lõpuks võeti tasavägises kohtumises siiski 126:121 võit. Clippersi resultatiivseimaks kerkis 24 punktiga Blake Griffin, Chris Pauli arvele jäi 22 punkti ja 14 korvisöötu. Deandre Jordan viskas 15 punkti ja võttis 18 lauapalli. Warriorsi ei päästnud ka Stephen Curry 33 punkti ja üheksa korvisöötu.

Teises ringis kohtuvad Thunder ja Clippers omavahel. Eeloleval ööl selgitatakse seitsmenda mänguga paremus veel kahes paaris, kui vastamisi lähevad mullune finalist San Antonio Spurs ja Dallas Mavericks ning Toronto Raptors ja Brooklyn Nets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles