Patuse minevikuga tipprattur üritas parklas dopingut osta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riccardo Ricco ei suuda kuidagi dopingust hoiduda.
Riccardo Ricco ei suuda kuidagi dopingust hoiduda. Foto: SCANPIX

Endine profirattur Riccardo Ricco jäi vahele Itaalia ametivõimudele, kui üritas läinud nädalal Livorno linnas asuva McDonald’si burgerirestorani parklas kahelt mehelt väidetavalt dopingut osta, vahendab lehekülg Velonews.

Ricco ja temaga koos olnud teine rattur Matteo Cappe vahistati Itaalia politseioperatsiooni «Cobra» käigus, kui nad olid autoga parklasse saabunud, et kohtuda seal kahe mehega. Itaalia ajalehtede sõnul oli tegu tervishoiutöötaja Fabrizio Boccolini ja poepidaja Antonio Catarsiga, kelle kodude hilisemal läbiotsimisel leiti 100 pakendit dopingainetega, mille väärtus ulatub 15 000 euroni. Mehi võib nüüd oodata kahe kuni kaheksa aasta pikkune vanglakaristus.

Kahtlustatakse, et Boccolini varastas dopingained haiglast, kus ta töötab, sest pakenditelt leiti märked «kasutamiseks ainult raviasutustes». Mõlemad mehed on praegu koduarestis. Riccot ja Cappet ootab aga tõenäoliselt ees süüdistus saavutusvõimet tõstvate keelatud ainete omamises. Endise tippratturi autost leiti ka 1170 eurot, millega ta kavatses politsei hinnangul dopingainete eest maksta.

Ricco ise väitis, et temal pole keelatud ainetega vähimatki pistmist. «Olin valel ajal vales kohas. Need ained ega ka raha ei kuulu mulle,» lausus mees advokaadi vahendusel.

Itaallane kannab aga juba niigi 12 aasta pikkust võistluskeeldu, mille ta sai 2011. aastal. Toona sattus Ricco eluohtlikus seisundis haiglasse, sest oli üritanud iseseisvalt teha keelatud vereülekannet, mis ebaõnnestus. Tema toonane meeskond Vacansoleil-DCM vallandas Ricco otsekohe. 2008. aastal oli Riccole korra juba määratud kaheaastane võistluskeeld, sest ta andis Tour de France’il positiivse dopinguproovi.

Ricco karjääri parimad tulemused on 2007. aastal Giro d’Italial saadud üldarvestuse kuues ja järgmisel aastal saavutatud teine koht. Lisaks on ta noppinud Girol kolm etapivõitu, kuid ka nende saavutuste õiguspärasus on seatud hilisemate positiivsete dopinguproovide valguses kahtluse alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles