Rootsi võidusõidutäht: vormel-1 on ebaaus sari

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Ekström.
Mattias Ekström. Foto: SCANPIX

Rootsi võidusõitja Mattias Ekström leidis väljaandele Die Welt antud intervjuus, et vormel-1 sari pole konkurentsi puudumise tõttu suurt midagi väärt.

«Igasugusele sarjale on kasulik, kui võiduvõimalus on paljudel võistkondadel ja sõitjatel. Vormel-1 sarjas jääb nii mõnegi meeskonna osaks vaid keskkonna saastamine, kuna poodiumile jõuda pole neil võimalustki,» torkas Ekström, kes jätkab tänavu võistlemist DTM-sarjas, mille ta 2004. ja 2007. aastal võitis. «DTMis teed vea ja langed kohe 12. kohale. Õiges vormel-1 meeskonnas sõites võid teha terve hulga vigu ja lõpetada ikka teise või kolmandana,» märkis rootslane.

Ka Ekström on seda meelt, et vormel-1 sarja tänavused vaiksed mootorid ei tule atraktiivsusele kasuks. «Mootorihääl on mootorispordi oluline osa. Pole ime, et paljud fännid on esimeste etappide järel pettunud. Ja vormel-1 sarja juures häirib mind ka see, et seal on sõitjad, kes võetakse tiimi nende rahakoti pärast. Iga mees võib muidugi sõita seal, kus ise tahab, aga minu arvates on DTM palju ausam sari kui vormel-1,» lausus Ekström.

DTM-sarja hooaeg algab täna Hockenheimis peetava etapiga. Sarjas võistleb kolm meest, kes on kaasa teinud ka vormel-1 sarjas – Paul di Resta, Timo Glock ja Vitali Petrov. Tiitlit kaitseb sakslane Mike Rockenfeller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles