Estonian Cup rattasarja avaetapi võitis Silver Schultz

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Schultz.
Silver Schultz. Foto: Kristjan Habakukk

Eesti suurima rattamaratonide sarja Estonian Cup 14. hooaja avaetapi Mulgi Rattamaratoni võitis veenva ülekaaluga Silver Schultz (Peloton/Powerbar), kes seni on pedaalinud Prantsusmaa amatöörklubi ridades. Teise koha napsas grupifinišis Alges Maasikmets. Kiireim naine oli Greete Steinburg. Kokku osales Mulgi Rattamaratonil 1709 ratturit.
 

Võistluse võitnud Silver Schultz pääses koos Opel Thule ProTeam ratturi Ivo Suurega peagrupi eest põgenema juba võistluse kolmandal kilomeetril. Kümmekond kilomeetrit hiljem oli jooksikute edu kasvanud juba kahe minuti lähedale. Enne raja raskeimat lõiku Holstre-Polli radadel, kus kümne kilomeetri jooksul pedaalitakse kolmandik kogu raja tõusumeetritest, kukkus Suur libedas kurvis ning Schultz läks oma teed. Premium7 vahefinišissse 35-ndal kilomeetril jõudis liidrina Schultz, seejärel minutlise vahega Suur ja omakorda ligi minut hiljem jälitajategrupp, kus kolmanda ja neljanda koha aktiivsuspunktid jagasid Caspar Austa ja Maasikmets. 

Schultz tunnistas finišis, et kuigi äraminek koos Suurega toimus kohe võistluse algul, ei hakanud ta ennast tagasi hoidma ja püüdis kogu võistluse vältel säilitada ühtlaselt kõrget tempot. «Rada oli küllaltki raske,» nentis võitja. «Kavatsen kindlasti osaleda kõigil kaheksal Estonian Cup rattamaratonide sarja etapil ja madalamat eesmärki kui sarja võit pole pärast tänast enam põhjust seada,» lisas Schiults, kelle heast hoost annab tunnistust ka parim aeg Hansgrohe kiirenduskilomeetril.

14. Mulgi Rattamaratoni paremusjärjestus:

1. Silver Schultz, Peloton/Powerbar, 2:12.14

2. Alges Maasikmets, Amps-Extreme Sport, 2:14.06

3. Arnis Petersons, ZZK, 2:14.07

4. Martins Blums, ZZK, 2:14.09

5. Dimitry Sorokin, Rietumu Delfin, 2:14.09

6. Markku Ainsalu, Opel Thule ProTeam, 2:14:09

7. Peeter Tarvis, Raplamaa Rattaklubi KoMo, 2:14.09

8. Raido Kodanipork, Arctic Sport Team, 2:14.15

U23 vanuseklassis võitis üldarvestuse kolmas - lätlane Arnis Petersons. M18 vanuseklassis oli Viljandis kiireim soomlane Sasu Halme. Naisratturitest lõpetas Mulgi rattamaratoni esimesena Greete Steinburg, kes oli õrnema soo esindajatest täna kiireim ka Hansgrohe kilomeetril.

Võistkondlikus arvestuses võitis Estonian Cup avaetapi Opel Thule ProTeam, edestades A&T Sport ning Amps-Extreme Sport võistkonda. Naiskondadest oli Mulgimaal parim Purustaja Giant Rakke naiskond. 35 kilomeetri pikkuse Probar poolmaratoni kiireim oli Pärnu Kalevi spordiklubi noorrattur Jaagup Vaar ajaga 1:15:04, Kristo Prangeli ja Sten Pelska ees.  

Kokku osales Mulgi rattamaratonil 1709 ratturit, neist 901 startis 60 kilomeetri pikkusele põhisõidule, 560 ratturit 35-kilomeetrisele poolmaratonile ning Herkuless lastesõitudes osales 248 väikest ratturit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles