Lätlane Pudans hullab Saaremaa tuuril, Jõeäär jätkab liidrina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herberts Pudans
Herberts Pudans Foto: Saaremaa velotuur

Saaremaa velotuuri aegade pikima 167 km pikkuse etapi võitis 12 km enne finišit rünnanud lätlane Herbert Pudans, kes triumfeeris ka päev varem Raplas.

Kollase liidrisärgi säilitas Gert Jõeäär, kes edestab Alo Jakinit 10 ja Ervin Korts-Lauri 45 sekundiga.

Liivalt alanud võidusõit sai aktiivse alguse, kui Väikese väina tammil valitsenud küljetuules rattakaravan kolmeks grupiks kärises. Rannamaanteel oli aga grupp ilusti taas koos.

Õnnestunud äraminek toimus siis, kui sõidetud sai 30 km. Inglase Guy, soomlase Bäckmani ja Priit Prousi rünnak õnnestus. Koos sõideti pea 60 km ja edu peagrupi ees kasvatati kohati üle 3 minuti.

50 km enne lõppu püüti jooksikud kinni ja ühiselt sõideti Viidumäe kruusalõiguni. Seekord see suuri kadusid ei tekitanud. 12 km enne finišit ründas Pudans, keda asus jälitama 14-meheline grupp. Lõunanaabrit nad aga lüüa ei suutnud ja nii sai ta Mihkel Jüri ja Indrek Rannama ees teist päeva järjest võidu.
«Mul oli kohe selline plaan, püüdsin teistel eest ära saada. Kui see poleks õnnestunud oleksid meeskonnakaaslased üritanud sprintida,» rääkis Pudans.
Pudans tunnistas, et sõit oli suhteliselt raske, sest ligi kuus kilomeetrit tuli lõpus üksinda vastu tuult suruda. Viimased kilomeetrid oli tuul aga tagant ja sai hooga sõita.

Võitjana tundis ta ennast kilomeeter enne lõppu. «Vaatasin mitu korda tagasi ja kui jälitajaid polnud näha võisin oma võidus kindel olla,» märkis õnnelik lätlane.

Samas ei osanud ta öelda, milline on taktika viimasel etapil. «Vaatame, kuidas võidusõit kulgeb ja kui on võimalus, siis kindlasti proovin,» oli Pudans lootusrikas.

Kui varasematel etappidel olid pildil Viikingi klubi nooremad ratturid, siis raskeimal näitas oma võimeid ja oskusi Rannama, kes sai kolmanda koha.

«Minu eesmärk oli minna etapivõidu peale ja pärast Viidut üritasin kogu aeg,» rääkis Rannama, lisades, et kruusalõigult tulles läks üleüldiseks lammutamiseks ja lõpuks jäigi 14-meheline punt ette.

«Lätlane läks minema. Tundus, et minu kõrval oli veel paar meest, kes jaksasid sõita. Teised ei jõudnud või polnud neil huvi. Samas jäi tagumine grupp ka seisma. Nii me kulgesime, viimased viis kilomeetrit läks ründamiseks ja üritasin alati kaasa minna. Velovend istus pundi taga ega teinud midagi. Enne viimast kurvi sai ta ette, aga mul jäi tema edestamisest veidi puudu.»

Samas on Rannama oma kolmanda kohaga rahul. «Ega mul mingit supertunnet polnud, läbi töö ja üritamise sain selle tulemuse kätte. Mul polnud hoida ka midagi,» lausus etapi parim saarlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles