Majahaldur andis Pistoriuse versiooni kahjustava tunnistuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna jätkus Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulsa paraolümplase Oscar Pistoriuse kohtuprotsess ning tunnistajapingis käis Pistoriuse majahaldur Johan Stander, kelle hinnangul on Pretoria elamurajoon üldiselt turvaline koht.

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsetud tapmises süüdistatav Pistorius on oma kaitse üles ehitanud väitele, et pidas Steenkampi sissetungijaks ning avas seetõttu tema pihta tule ja tulistas ta surnuks. Täna jätkunud protsessil käis tunnistajapingis Pistoriuse luksusvilla haldur Johan Stander, kes andis kuulsa paraolümplase versiooni jaoks kahjustava tunnistuse, kui ütles, et kuigi naabruskonnas on kuritegevusega probleeme olnud, siis «üldiselt on see turvaline koht».

Lisaks kirjeldas esimesena kuriteopaigale jõudnud Stander telefonikõne, mille Pistorius talle tegi. «(Onu) Johan, palun, tule ruttu minu majja. Ma tulistasin Reevat. Arvasin, et ta on sissetungija. Palun, palun tule kiiresti,» meenutas Stander.

Pistoriuse protsess jätkub, süüdimõistmise korral võib Lõuna-Aafrika sportlane teenida eluaaegse vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles