SELLi mängudel näitavad korvpallis taset meistriliiga mängijad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SELL Tartu Üliõpilasmängude korvpalli heitlus 2010. aastal.
SELL Tartu Üliõpilasmängude korvpalli heitlus 2010. aastal. Foto: Jassu Hertsmann

SELL Tartu Üliõpilasmängud saavad alguse juba pooleteise nädala pärast, 16. mail. Kolme päeva jooksul võisteldakse 14 erineval spordialal, millest üks põnevaim tõotab tulla korvpall, sest osalema on tulemas mitmed Eesti meistriliiga mängijad Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ja Tallinna Ülikooli koosseisus.

Üks favoriite on Tallinna Tehnikaülikooli meeskond, kus taset näitavad meistriliiga mängijad Andrew Arnold, Erik Keedus, Jaan Puidet, Joonas Järveläinen, Kiur Akenpärg, Kristjan Keres, Madis Saarmets, Mooses Kaja, Priidik Ulp ja Siim Raudla.

TTÜ treener Heino Lill sõnab, et SELLi mängud on suure mastaabiga rahvusvaheline võistlus ja sellise olulise võistluse tahab TTÜ kindlasti võita. «Tahame ära võita seda võistlust, aga ega see lihtne olema ei saa, kuna tugevad Leedu ja Läti võistkonnad on kohal. Suurimad konkurendid on Siauliai ülikooli meeskonnast, Kaunase Spordiülikoolist ning  kindlasti ka Läti koolid.»

Eesti võistkondadest Lill aga konkurentsi ei näe: «Kahjuks ei ole Eestis teist konkurentsivõimelist ülikooli ja sellest on kahju, et ülikoolitasemel ei ole korvpalli harrastamine tugev.» Lille sõnul on pärast SELLi mänge peamine eesmärk uue aasta peale mõtlemine: «Kuna mängime meistrisarjas, siis asume meeskonda komplekteerima. Peamised murekohad on majanduslikud ja neid me asumegi lahendama.»

Tartu Ülikooli koosseisus mängib meistriliiga mängijatest Brett Nõmm Pärnu Korvpalliklubist, lisaks temale on meeskonna kooseisus Henri Räim, Indrek Kangur, Joosep Kivimäe, Juhan Mettis, Karl-Kristjan Vaab, Kristo Seli, Kustas Põldoja, Mihkel Allorg, Oliver Kaljuvee, Ott Sellis ja Timo Oja, mitmed neist on meistriliiga kogemusega mängijad.

Tallinna Ülikooli eest mängivad tugevamatena Tallinna Kalevi meeskonna liikmed Kris Killing, Madis Pärn, Mario Paiste; meeskonnas on veel ka Henry Edward Aimre, Jalmar Joosep Saar (KK Hito), Joonas Vaino, Kristo Jürgenson, Maur Below, Peep Belbaum ja Risto Merimaa.

Nagu Lill sõnas, pakub Eesti korvpalluritele kindlasti tugevat konkurentsi Siauliai Ülikooli meeskond (Leedu), kus mängivad noored ja andekad korvpallurid Julius Jucikas ja Modestas Kumpys, kes tulid sellel aastal Siauliai meeskonnaga Balti liiga võitjaks.

Naiste korvpallis on samuti esindatud mitmed Eesti meistriliiga mängijad. Tartu Ülikooli eest mängivad Triin Teppo (KK Tallinna Ülikool), Agnes Kask, Janeli Lilleallik, Kaiti Vasiljeva ja Nele Laurimaa (kõik kuuluvad Tartu Ülikooli meistriliiga võistkonda). Tallinna ülikooli meeskonnas mängivad meistriliiga mängijatest SELLi mägudel Janett Perv (KK Tallinna Ülikool), Karin Lipstuhl ja Kerli Haas (mõlemad AmEst Rapla).

Korvpalli mängitakse kokku kolmel päeval. Naiste finaalid peetakse pühapäeval Tartu Ülikooli spordihoones kell 12.30, meeste finaalid samal päeval kell 14.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles