Northug avariist: olin nii purjus, et ei suutnud olukorda täpselt hinnata

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

Norra suusaäss Petter Northug tegi eelmisel nädalal purjus peaga raske avarii. Nüüd avaldas ta intervjuudes VG-le, TV2-le ja Adresseavisenile antud intervjuus ka juhtunu tagamaid.

«Tegemist on olnud minu jaoks raske ajaga. See on olnud raske. Ma palun vabandust ja olen oma tegevuses pettunud. Olen vedanud oma lähedasi alt,» rääkis Northug intervjuus TV2-le.

Northug tunnistas, et pärast avariid on ta suhelnud vaid oma lähedastega ning teiste seas ka vanematega. «Ema ja isaga kohtumine oli raske. Nad on sama pettunud nagu mina. Nad on pahased,» märkis Northug.

Suusastaar tunnistas Norra ajakirjandusele, et sündmuskohalt põgenemine oli kindlasti vale otsus. «Pidutsesin laupäeva õhtul koos sõpradega. Pidu kestis hommikuni. Lõpuks olime vaid ühe sõbraga kahekesi koos üleval ning otsustasime autoga sõitma minna,» avaldas Northug. «Meil ei olnud ühtegi eesmärki, et kuhu sõita. Kiirus kasvas kiiresti suureks ja tegime avarii.»

«Olime mõlemad pärast avariid šokis. Jõudsime selgusele, et oleme mõlemad terved. Seejärel sattusin aga paanikasse,» rääkis Northug, kes sündmuskohalt põgenes. «Sõber ütles, et peaksin jooksu panema, kuid kokkuvõttes oli põgenemine minu otsus.»

Northug tunnistas, et õnnetuse täpseid detaile ta ei tea. «Ma ei vaadanud spidomeetrit. Ma ei oska öelda, kui kiiresti me sõitsime,» tunnistas Northug. «Olin joonud juba enne linna minekut. Seejärel jõime linnas ja jõime edasi ka pärast koju jõudmist. Olin nii purjus, et ei suutnud olukorda täpselt hinnata.»

Sündmuskohalt põgenenud Northugi leidsid politseinukud seejärel tema enda kodust. Suusastaar tunnistas, et ta on valmis vastu võtma kõik karistused, mis talle määratakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles