Kas tervisega kimpus Jackson jätkab Lakersis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phil Jackson
Phil Jackson Foto: AFP/SCANPIX

Korvpalliliiga NBA otsustavas, seitsmendas finaalmängus igipõlise rivaali Boston Celticsi 83:79 seljatanud ja 16. tiitli võitnud Los Angeles Lakersi fännide põhiküsimus on: kas legendaarne juhendaja Phil Jackson pikendab meeskonnaga lepingut?



2005. aastast Lakersi tüüri hoidnud ja treenerina 11. meistrisõrmuse võitnud Jackson ütles, et langetab otsuse 27. juunil pärast tervise­uuringut ja enne Los Angelesest lahkumist.

«Pean laskma mõned asjad ära kontrollida. Kannan põlvetuge, kuid pean jõudma selgusele, millal mul tuleb lasta uus põlv panna,» lausus Chicago Bullsiga kuus esikohta teeninud Jackson.

Küsimusele, kas ta on huvitatud Lakersi juhendamisest või kaalub treeneriametist taandumist, vastas 64-aastane mees: «Ma pole otsust langetanud ega ole midagi konkreetset kuulnud ning seega ei saa ma midagi täpsemalt öelda.»

Lakersiga teise järjestikuse tiitli võitnud Jackson teenis oma 12 miljoni dollarilisele (üle 151 miljoni krooni – toim) aastapalgale lisaks kaks miljonit (üle 25 miljoni krooni – toim) boonust. USA ajakirjanduse andmetel ei suuda Lakers aga Jacksonile enam nii kopsakat lepingut pakkuda.

Muu hulgas päriti Jacksonilt, kumb on parem mängija: kas Chicago Bullsi endine staar Michael Jordan või Lakersi liider Kobe Bryant? Treener ei soostunud sellele küsimusele vastama.

Viienda meistrisõrmuse võitnud Bryant jääb selles arvestuses Jordanist vaid ühe sammu kaugusele. «See finaalseeria oli raskeim. Tahtsin nii väga võita, kuid sellistel puhkudel võib see lihtsalt käest libiseda. Meeskonnakaaslased aitasid mind,» lausus Bryant.

Bryant tunnistati teist aastat järjest finaalseeria parimaks mängijaks hoolimata sellest, et tabas 24 viskest kõigest kuus, kogudes siiski üleplatsimehena 23 punkti. Bostonile viskasid Paul Pierce 18 ja Kevin Garnett 17 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles