Peatreener Vahtra: Eesti pole valikturniiril ei favoriit ega autsaider

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti naiste võrkpallikoondis alustab reedel Montenegros Euroopa meistrivõistluste valikmängude esimest ringi. Alagrupis on lisaks võõrustajatele vastasteks Leedu ning Bosnia ja Hertsegoviina. Edasi järgmisse ringi pääseb kaks paremat.

Koondise peatreeneri Peeter Vahtra sõnul on edasipääs reaalne, ent vastased peale Leedu üsna tundmatud. «Leedut me aasta tagasi MM-valiksarjas võitsime kindlalt, ent neile on lisandunud tugevas Bakuu klubis mängiv kogenud nurgaründaja Valdone Petrauskaite,» sõnas Vahtra.

Tundmatud vastased

«Kuuldavasti ka Prantsuse liigast üks mängija, seega on leedulannad kindlasti üllatamisvõimelised. Bosniast ei tea suurt midagi, ent ka nende paremad ei mängi koduses liigas. Suuri tulemusi koondise tasandil pole ei Bosnial ega Montenegrol, ent näiteks Montenegro nurgaründaja pallib Prantsusmaa parimas naiskonnas RC Cannes’is ja tema võib kindlasti mängu saatust palju mõjutada. Samuti osaleb üks nende koondislane tugevas Saksamaa liigas,» rääkis juhendaja vastastest. Peatreeneri sõnul ei tule keegi alagrupimängudele autsaiderina ega ka favoriidina. «Tuleb päev-korraga-turniir, kompromissitu võitlus, kus kõik võivad üllatada,» sõnas ta.  

Eesti trumbiks peaks saama tugev serv ja kõva kaitse. «Euroopa mõistes eredaid tähti meil pole, pikkusega samuti kedagi ei ehmata, aga võistkonnana suudame mängida kohati päris stabiilselt ja hästi. Mängustiil on kiire, vastuvõtt peab seega samuti hea olema,» rääkis Vahtra.

Läbiproovitud koosseis

Koosseisu valides panustas Vahtra eelkõige piiri taga mängivatele naistele. Alagrupiturniirile sõidab seitse välismaal pallivat sportlast. Üks liidreid, nurgaründaja Anu Ennok karastus lisaks Soome meistriliigale ka eurosarjas.

Õed Polina ja Natalja Bratuhhina mängisid Prantsusmaa kõrgliigas, Julija Mõnnakmäe Rootsis, Eliisa Peit pallis samuti Prantsusmaal. Kolm mängijat teeb kaasa USA üliõpilasliigas: Kadi Kullerkann, Liis Kullerkann ja Kristel Moor. Neist ei sõida Montenegrosse Kadi Kullerkann.

Kohila mängijatest liitusid koondisega Merilin Salben, Nette Peit, Mari-Liis Graumann, Pille Vahtra ja Kertu Laak. «Kõik, kes kutsutud, on kohal ja terved. Võtame reis korraga, esimesele etapile ei sõida Kadi Kullarkann.»

Reedel kell 17.30 kohtub Eesti Leeduga, laupäeval kell 20 mängitakse Montenegroga ja pühapäeval kell 18 Bosnia ja Hertsegoviinaga. Teise ringi mängud peetakse mai lõpus. Alagrupi võitja osaleb turniiridel Hispaanias ja Tšehhis. Kes teisena edasi pääseb, mängib Austrias ja Rumeenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles