Rockyst jagu saanud Vladimir Klitškole määrati järgmiseks vastaseks Kobra

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kubrat Pulev (vasakul) tümitab sel pildil valgevenelast Aleksandr Ustinovit.
Kubrat Pulev (vasakul) tümitab sel pildil valgevenelast Aleksandr Ustinovit. Foto: Gero Breloer/AP

Profipoksi valitseja Vladimir Klitško alistas vähem kui kahe nädala eest üliveenvalt Alex Leapai ja säilitas kõik oma tiitlivööd. Rahvusvaheline Poksiliit (IBF) on aga juba talle järgmise kohustusliku vastase välja valinud.

33-aastane bulgaarlane Kubrat Pulev kannab hüüdnime «Kobra» ning pole senise 20 matši pikkuse profikarjääri jooksul veel kellelegi kaotanud, võites 11 matši nokaudiga. Pulev teenis Klitško väljakutsumise õiguse ära juba mullu augustis, kui alistas punktidega Tony Thompsoni, ent pidi kõrvalt vaatama, kuidas ukrainlane läks vastamisi Aleksandr Povetkini ja seejärel Leapaiga. Nüüd aga on pühapäeval sünnipäeva pidanud Pulevi kord Klitško kallal jõudu proovida.

«See on nagu hiline sünnipäevakingitus. Olin ringi kõrval, kui Vladimir 26. aprillil oma meistrivöid kaitses. Matš Leapaiga oli talle nagu jalutuskäik pargis,» sõnas Pulev veebilehele Boxingscene.com. «Kui Klitško minuga kohtub, valmistan talle probleeme, ja see on veel tagasihoidlikult öeldud. Näitan fännidele üle maailma, et Klitško pole alistamatu masin, ning täidan ühtlasi oma unistuse.»

Klitškol täitus hiljuti kaheksa aastat löömatu meistrina, selle aja jooksul on ta edukalt tiitlit kaitsnud 16 korda. Erinevalt viimasest vastasest Leapaist pole ukrainlasel Pulevi vastu vähemalt pikkuseelist, sest bulgaarlane on 194 cm pikkune ehk vaid neli sentimeetrit lühem kui Klitško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles