Kunagise joomahüppe mainimine ajas olümpiavõitja endast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Uhhov.
Ivan Uhhov. Foto: SCANPIX

Venemaa kõrgushüppaja Ivan Uhhov võib küll olla olümpiavõitja, sisemaailmameister, kahekordne Euroopa sisemeister ja tulemusega 2.42 maailma edetabeli kõigi aegade teine mees, kuid paljud mäletavad teda ikkagi 2008. aastal Lausanne’is aset leidnud vahejuhtumi põhjal, kui Uhhov viibis hüppesektoris purjuspäi ning video tema halekoomilisest «võistlemisest» tegi venelase nime hoobilt üle maailma kuulsaks.

Seda sai Uhhov taas tunda Dohas peetavate võistluste eel ajakirjanikega kohtudes. Venelane ilmub üldiselt pressi ette harva ja vastutahtmist ning eriliseks erandiks polnud seegi kord. Tõlgi vahendusel väga nappe vastuseid andnud sportlane pidi alustuseks vastama küsimusele, millised tema suhted ajakirjandusega tänasel päeval on. «Paremad. Olen ju siin,» vastas Uhhov.

Aga mitte kauaks – üks kohalik ajakirjanik pidas nimelt vajalikuks Uhhovilt küsida, mis ikkagi kuus aastat tagasi Lausanne’is juhtus. «Mees, sina ei ole nüüd küll raketiteadlane,» vastas Uhhov seepeale sapiselt, tõusis püsti ja lahkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles