Tallinna ja Harju ralli söövad teineteist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timmu Kõrge.
Timmu Kõrge. Foto: Timo Anis

Laupäeval sõidetakse 31. korda Tallinna ralli, kuid suurte traditsioonidega kihutamine pole enam Eesti meistrivõistluste etapp. Vaatamata sellele on Keilast startiva ja Tallinna lauluväljakul finišeeriva ralli stardis hulgaliselt kodumaiseid tippe.

«Osalejate hulgas on Eesti A- ja N-klassi paremik ning see näitabki ära, kui palju meil üldse on sõitjaid,» märkis ralli peakorraldaja Toomas Ristlaan. «Samas ei pea ma õigeks, et niigi kitsa sõitjate valiku juures peetakse Eestis ühe kuu jooksul kaks rallit. Rahvusliku klassi sõitjad, kellel on tavaliselt ka vähem raha, valivad sellisel juhul kindlasti osalemise Eesti meistrivõistlustel.»

Tallinna ralli asemel Eesti meistrivõistluste etapi õigused saanud Harju ralli sõidetakse täpselt kaks nädalat hiljem, 23. ja 24. mail. Ristlaane sõnul ei tea ta täpselt, miks anti Eesti meistrivõistluste staatus esimest korda korraldatavale rallile.

«Tean vaid seda, mida mulle öeldi rallikomiteest – seal ollakse seisukohal, et Eesti meistrivõistluste etapi korraldamiseks on õige aeg 22. mail, kuid mina ei soovinud oma võistluse toimumise kuupäeva muuta,» väitis Ristlaan ja otsis otsuses enda jaoks positiivset. «Mul on hea meel, et saan sõitjatele pakkuda ühepäevast ja rahaliselt odavamat võistlust. Eesti meistrivõistlustel sellist võimalust pole. Samas on nii väikese vahega toimuvate rallide korraldajatel raske toetajaid leida.»

Tallinna ralli stardinimekirja avavad Timmu Kõrge ja Erki Pints, kes on Ford Fiesta R5 autost kolinud tagasi tuttavasse N-rühma Mitsubishisse. Nende järel stardivad Raul Jeets ja Andrus Toom (Ford Fiesta R5), Egon Kaur ja Erik Lepikson (Mitsubishi EvoX) ning Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Mitsubishi EvoX).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles