Skandaal Itaalia korvpallis: liiga uus juht koduarestis, Kanguri endised tiimikaaslased uurimise all

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferdinando Minucci (esiplaanil).
Ferdinando Minucci (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Endine Siena Montepaschi korvpalliklubi president ja juulikuust alates Itaalia liiga juhiks saav Ferdinando Minucci määrati täna koduaresti, sest teda kahtlustatakse maksudest kõrvalehiilimises. Sportando portaali andmetel võetakse Minucci pettuse tõttu uurimise alla ka mitmed endised Siena meeskonna mängijad.

Varasemalt pangandus- ja turundussektoris töötanud Minucci töötas pikalt Siena Montepaschi asepresidendi ning hiljem presidendina, käesoleva aasta veebruaris valiti ta Itaalia liiga uueks juhiks ning ametisse peaks Minucci astuma 1. juulil.

Praeguseks on Minucchi aga pandud koduaresti ja teda ootab suurejoonelise operatsiooni «Time-out» järgi uurimine, milles teda kahtlustatakse maksudest kõrvalehiilimises. Süüdistuse kohaselt tahtis Minucci vältida maksude tasumist ja lõi selleks kaks firmat, mis tegelesid Siena klubi mängijate õiguste vahendamisega. Eurohoopsi portaali andmetel toimus taoline tegevus aastatel 2006-2012. Esialgsete hinnangute kohaselt on Minucci maksupettuse summaks 16 miljonit eurot ning selle tuvastamiseks uuritakse ka 25 endist Siena mängijat, kelle õiguste vahendamisega Minucci tegeles.

Siena klubi ei ole võõras ka eestlastele, sest hooajal 2012-2013 mängis seal Eesti koondislane Kristjan Kangur, kelle endised tiimikaaslased on nüüd sattunud uurimise keskele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles