Prantsusmaa koondislased keeldusid protesti märgiks treeningust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa jalgpallikoondislased.
Prantsusmaa jalgpallikoondislased. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa jalgpallikoondise sisemised pinged võtavad üha suuremaid mõõtmeid – täna keeldusid mehed trenni tegemast, toetades niimoodi MM-finaalturniirilt koju saadetud Nicolas Anelkat, õli valas tulle ka treeningplatsil lahvatanud tüli.

Prantsusmaa koondislased läksid küll täna hommikul treeningväljakule, aga vaid mõne minuti jooksul puhkes suur tüli koondise kehalise ettevalmistuse treeneri Robert Duverne ning peatreeneri Raymond Domenechi ja Patrice Evra vahel, mistõttu Duverne minema tormas.

Seejärel otsustasid jalgpallurid treeningu lõpetada ja läksid meeskonna bussi tagasi.

Prantsusmaa koondises lõõmasid kired juba pärast neljapäevast 0:2 kaotusmängu Mehhikole, kui Domenech oli vaheajapausil Nicolas Anelkaga tülli läinud. Väidetavalt oli Anelka Domenechiga rääkides kasutanud sõimusõnu ja kuna ta keeldus oma sõnade eest avalikult vabandust palumast, otsustas Domenech mehe Prantsusmaale tagasi saata. Mõningatel andmetel vandus Anelka, et ei mängi enam kunagi Prantsusmaa koondise eest.

Pärast hommikust intsidenti saatis MMi järel ametist lahkuv Domenech laiali pressiteate. «Kõik Prantsusmaa koondise mängijad protestisid Prantsusmaa Jalgpalli Liidu otsuse vastu heita Nicolas Anelka koondisest välja. Kuigi kahetseme mängu vaheajal juhtunut, kahetseme veel rohkem sda, et see meediasse lekkis,» seisis avalduses. «Et Prantsusmaa Jalgpalli Liidu ametnikele oma vastumeelsust näidata, otsustasid mängijad tänasest treeningust loobuda.»

Prantsusmaa meeskonna direktor Jean-Louis Valentin teatas pärast tänaseid sündmuseid, et paneb ameti maha, kuna häbeneb Prantsusmaa koondist.

A-alagruppi kuuluv Prantsusmaa kohtub alagrupiturniiri viimases mängus Lõuna-Aafrika Vabariigiga, mäng peetakse teisipäeval. Nii Prantsusmaal kui LAVil on praegu kirjas vaid üks punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles