Võrkpallinaiskond kaotas EM-valiksarjas Leedule

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste võrkpallikoondis alustab täna Montenegros Euroopa meistrivõistluste valikmängude esimest ringi. Pildi õed Polina ja Natalja Bratuhhina ja Julija Mõnnakmäe.
Eesti naiste võrkpallikoondis alustab täna Montenegros Euroopa meistrivõistluste valikmängude esimest ringi. Pildi õed Polina ja Natalja Bratuhhina ja Julija Mõnnakmäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond alustas täna Euroopa meistrivõistluste 1. ringi turniiri Montenegros, kui 1:3 jäädi alla Leedule.

Anu Ennok tõi Eesti poolel 13 punkti, Merilin Salbeni arvele jäi 12 ja Eliisa Peiti arvele 10 silma. Eestlannad ületasid vastaseid blokis (14-12), rünnakul (42-38) ja vastuvõtul (55%-49%). Saatuslikuks said täna omavead, mida tehti koguni 38 leedulannade 20 vastu.

Homme ollakse vastamisi korraldajate ning pühapäeval Bosnia ja Hertsegovinaga.

Mängu eel:

Koondise peatreener Peeter Vahtra avalikustas täna need mängijad, kes Leedu vastu algkoosseisus platsile jooksevad. Eeslaste põhikuuikusse kuuluvad sidemängija Julija Mõnnakmäe, nurgaründajad Anu Ennok ja Polina Bratuhhina, temporündajad Eliisa Peit ja Kristel Moor ning diagonaal Natalja Bratuhhina. Naiskonna libero on Pille Vahtra, vahendab volley.ee.

Seega on eestlannadel algkoosseisus platsil koguni kuus välismaal mängivat võrkpallurit. Montenegrosse sõitsid koondisega veel Kertu Laak, Merilin Salben, Mari-Liis Graumann, Nette Peit ja Liis Kullerkann.

Kõik naiskonnad mängivad kolme päeva jooksul omavahel läbi ning alagrupist edasi teise ringi pääsevad kaks paremat. Paremusjärjestuse määramisel saavad otsustavaks kogutud punktid, seejärel võitude arv ning geimide suhe. Teine naiste 1. ringi alagrupp mängib Rootsis ning sinna kuuluvad lisaks võõrustajatele Norra, Läti ja Gruusia.

Meeste EM-valiksarja I ring mängitakse sel nädalalõpul kolmes alagrupis ning edasi pääsevad kõikide alagruppide võitjad ja parim teise koha saanud meeskond. Just parim teine mängib II ringis C-alagrupis, kuhu kuuluvad Eesti, Slovakkia ja Kreeka. Luksemburg võõrustab I ringis Moldova, Iisraeli ja Leedu meeskondi, Ungarisse sõitsid Bosnia ja Hertsegovina, Norra ja Šveits ning Makedooniasse Gruusia, Rootsi ja Aserbaidžaan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles