Endine Eesti koondise abitreener aitas Venemaa klubi maailmameistriks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Kolčins.
Boriss Kolčins. Foto: Raigo Pajula

Brasiilias Belo Horizontes selgus ööl vastu pühapäeva maailma tugevaim võrkpalli klubimeeskond. Esmakordselt pälvis selle kõrge tiitli Venemaa klubi, tänavune Euroopa Meistrite liiga karikavõitja Belgorodi Belogorje. Finaalis alistas BB tugeva bulgaarlase, kuubalase ja brasiillasega täiendatud Katari klubi Al-Rayyan 3:1 (-16, 21, 21,15).

Treenerite hulgas, kes maailmameistrit voolida aitasid, on ka Eesti koondist abistanud Boriss Kolcins. Poolfinaalis oli Belogorje alistanud Argentiina klubi UPCN 3:1 (-19, 21, 20) ja Al-Rayyan mulluse maailmameistri Sada Cruzeiro 3:1 (-21, 18, 21, 18). Pronksimängus lõi UPCN väljakuperemehi 3:2 (17, 29, -23, -16, 13), vahendab volley.ee.

Niisiis jäi medalita kaks suursoosikut, neljakordne klubide maailmameister Trentino Volley ja Sada Cruzeiro. Pisut üllatavalt edukalt mängisid argentiinlased, midagi polnud sellise tasemega turniiril teha Tuneesia klubil Esperance. Viiendat-kuuendat kohta jagasi Trentino Volley ja Varamini Matin (Iraan), seitsmendat-kaheskandat kohta Guaynabo Mets (Puerto-Rico) ja Esperance.

Lühikommentaare võitjatelt:

Gennadi Šipulin, Belogorje peatreener: «Oleme suur meeskond. Oleme perekond. Tahtsime väga võita.»

Tarass Htei, Belogorje kapten: «Pühendame oma võidu isamaasõjas saavutatud võidu aastapäevale.»

Võiduka meeskonna noorim mängija on 26-aastane Dmitri Musserski, kolm kõige vanemat Aleksandr Kossarev (37), Aleksei Kazakov (38) ja Sergei Tetjuhhin (38). Finaalmängus tõi Musserski 18, Tetjuhhin 11 ja Htei (32) kuus punkti.

Turniiri sümboolsesse koondisse valiti Dmitri Musserski (Belogorje, MVP), sidemängija Raphael De Oliveira (Al-Rayyan), diagonaal Wallace De Souza (Cruzeiro), nurgaründajad Matej Kazijski (Al-Rayyan) ja Sergei Tetjuhhin (Belogorje), temporündajad Robertlandy Simon (Al-Rayyan) ja Jose Santos (UPCN) ning libero Alan Domingos (Al-Rayyan).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles