Sarkozy sekkus jalgpallikoondise mässu

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Kriis Prantsusmaa jalgpallikoondises võttis veelgi tõsisema pöörde, kui president Nicolas Sarkozy palus spordiministril Roselyene Bachelotil komandeeringut Lõuna-Aafrikas pikendada ja probleemid lahendada.

Spordiminister Bachelot peab täna kohtuma nimelt meeskonna kapteni Patrice Evra, treeneri Raymond Domenechi ja Prantsusmaa Jalgpalliliidu (FFF) presidendi Jean-Pierre Escalettesiga. «Me võitleme nördinud ja pettunud prantslaste ning kodumaa au nimel. Nõuame mängijatelt väärikat ja vastutustundlikku käitumist,» rääkis naine.

Bachelot nentis, et varsti on võimud sunnitud kasutusele võtma rängemad meetmed - tegema jalgpalluritele distsiplinaarkaristuse.

Hetkel on tüli ühele poole koondunud kõik koondise mängijad, vastas seisavad peatreener Raymond Domenech ja Prantsusmaa Jalgpalliliidu juhtkond.

Ehkki Nicolas Anelka solvas peatreenerit, leidsid mängijad, et mehe kojusaatmine oli põhjendamatu. «Meeskonna sees oli reetur, kes lekitas Anelka sõnad ajakirjandusele,» teatas kapten Patrice Evra.

Peatreener Domenech ütles hiljem, et Anelka pahameelt ja sõimu ta mõistab, sest emotsioonide ajel võib igasuguseid asju öelda. Ent ta on pahane, et Anelka keeldus vabandamast

FFFi asepresident Christian Teinturier tunnistas ajakirjanikele, et Prantsusmaa jalgpall on hetkel kohutavas olukorras.

Mängijate sõnul ei tähenda meeskonna mäss, et Prantsusmaa loobuks viimasest kohtumisest - teisipäeval tullakse LAV-i vastu kindlasti väljakule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles