Hildebrand üritab läbimurret Euroopas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardisõitja
Kardisõitja Foto: SCANPIX

Kenneth Hildebrand asub esimese Eesti kardisõitjana võistlema rahvusvahelise KZ2-klassi masinal. Põhieesmärgiks on seatud hea esinemine 2009. aasta Euroopa meistrivõistlustel.

Noore eestlase peasponsoriks on Puma, maailma üks tuntumaid ja suuremaid spordivarustuse tootjaid, kellega sõlmitud leping kehtib kuni 2009. aasta lõpuni, kirjutab motorsport.ee.

Esimese stardi klassis KZ2 teeb Kenneth Baltic Sea Cupil, mis leiab aset 28.-31. augustil 2008 Aravetel. Seal võistleb ta Leedu tiimi RKV Racing värvides ning Itaalia päritolu Maranello võistlustehnikal.

Kennethi senised parimad tulemused pärinevad Rotaxi klassidest. Esimese Eesti kardisõitjana tuli ta 2005. aastal maailma karikavõitjaks Rotax Max Junior klassis ning oli aasta hiljem Rotax Max klassis MK-võistlustel kuues. Mullu oli ta klassis Rotax Max DD2 üks MK-võistluse favoriite, kuid sattus kolmel korral konkurentide põhjustatud avariidesse.

KZ2 on rahvusvahelise alaliit FIA poolt tunnustatud rahvusvaheline võistlusklass, kus kasutatakse 125-kuupsentimeetrist vesijahutusega mootorit ja kuuekäigulist käigukasti. Mootori võimsus on ligikaudu 45 hobujõudu, kart koos sõitjaga kaalub 175 kilo ja võib pikkadel sirgetel liikuda kuni 180 km/h. KZ2-klassi Euroopa meistrivõitlused peetakse neljaetapilisena.

«Minu praeguse taseme juures on rahvusvahelisel tasemel ja rahvusvahelises masinaklassis jätkamine ainus mõistlik viis edasi areneda. Rahvusvaheline tase tähendab mitte ainult kardisõitu, vaid kõiki võimalikke võistlusklasse ja -sarju. Leping Pumaga ei ole selles kontekstis juhuslik ja loob tugeva baasi tuleviku tarvis. Olen uhke, et selline kogu maailmas tuntud kaubamärk nagu Puma just minu püüdlusi toetada otsustas,» ütleb Kenneth Hildebrand.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles