Button ähvardas Mercedest kohtuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: SCANPIX

Praegu McLareni vormel-1 meeskonda esindav Jenson Button pidi kasutusele võtma drastilised meetmed, et saada oma eelmise tiimi Mercedes GP (mullu Brawn GP) käest maailmameistritiitli võitmise eest teenitud tasu.

Kui Button 2008. aasta lõpus nõustus väiksema palga eest Brawn GP tiimi jääma, oli lepingul ka üks lisaklausel, vahendab Motorsport.

«Juhul kui piloot peaks võitma MM-tiitli, kirjutatakse talle võidu toonud auto tema nimele,» seisis selles lisaklauslis.

Kuna Buttoni firma JB Next BV esitas aprillis Londoni kõrgkohtule Mercedese vastu avalduse, jõudis juhtum ka avalikkuse ette. Ajalehe Daily Mail andmetel otsustas Button kohtu poole pöörduda, kuna tiim, mille omanikuks on nüüd Mercedes, keeldus talle autot üle andmast.

Väidetavalt oli Brawnil ehitatud kuus autot, kuid Mercedes saatis jaanuaris Buttonile e-kirja, kus seisis, et neil pole talle ühtegi 2009. aasta autot anda, kuna majanduslike raskuste tõttu toodeti neid üsna vähe,

Daily Maili andmetel olevat Mercedes pakkunud, et nad võivad Buttonile samasuguse auto ehitada, ent mees lükkas selle pakkumise tagasi, kuna tema sõnul poleks sel sama erilist väärtust kui autol, millega ta ka tegelikult MM-tiitli võitis.

Nüüd aga jõuti lõpuks omavahel kokkuleppele ja Mercedes otsustas Buttonile siiski ühe eelmise aasta auto anda. «Jõudsime rahumeelsele lahendusele, seetõttu loobume ka kohtuasjast,» sõnas Buttoni esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles