Klubinaiskondade meister on Kaasani Dünamo

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani Dünamo naiskonna mängijad.
Kaasani Dünamo naiskonna mängijad. Foto: www.fivb.com

Naiste võrkpalliklubide MM peeti möödunud nädalal Zürichis. Selleks kutsuti Šveitsi vaid kuus naiskonda, neist üks korraldajate leerist. Esmakordselt mängis end maailmameistriks suursoosik, tänavune Euroopa Meistrite liiga võitja Kaasani Dünamo.

Dünamo võitis kõik neli mängu, finaalis Brasiiliat esindanud Molico/Osasco 3:0 (11, 16, 25), vaid viimases geimis tõsist vastupanu tunnetades. Pronks kuulus samuti Brasiilia naiskonnale nimega Sesi-SP. Neljas oli Zürichi Volero, viiendat-kuuendat kohta jagasid Hisamitsu (Jaapan) ja Petroliers (Alžeeria), vahendas volley.ee.

Kõige väärtuslikuma mängija (MVP) auhinna pälvis Kaasani naiskonna tugisammas Jekaterina Gamova (202 cm, 33a). Poolfinaalis ja finaalis tõi ta vastavalt 34 ja 24 punkti. Venemaa koondise värvides (Londoni olümpia järel abiellunud) Gamova enam mängida ei taha, aga püsib heas vormis. Pole sugugi võimatu, et ta MM-i ja OM-i lähenedes ümber mõtleb.

2014. aasta naiste klubide MM-i sümboolne koosseis:

Sidemängija: Josefa Almeida (Molico/Osasco-BRA)

Diagonaal: Jekaterina Gamova (Dinamo Kazan-RUS)

Nurgaründajad: Suelle Oliveira (SESI-SP-BRA) ja Kenia Carcaces (Volero Zurich-SUI)

Keskblokeerijad: Thaisa Menezes (Molico/Osasco-BRA) ja Regina Moroz (Dinamo Kazan-RUS)

Libero: Ekaterina Ulanova (Dinamo Kazan-RUS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles